L’entrada en vigor de la nova factura elèctrica per trams horaris ha arribat acompanyada d’una preocupació general dels ciutadans sobre com els afectarà la butxaca esta nova mesura instaurada pel Govern. T’abellix descobrir-ne les claus i com pots estalviar en la factura de la llum?

tema del mes

Compartix

En què consistixen les noves tarifes horàries?

La nova factura de la llum consistix en l’aplicació de tres trams horaris que comprenen diferents preus estipulats al dia: les hores punta (les més cares), les hores pla (les de preu mitjà) i les hores vall (les més econòmiques). Esta nova mesura, que va ser instaurada a començament de juny, dona més rellevància al consum sobre la part fixa per a forçar les cases a canviar les rutines de cada dia i ser més eficients en el consum energètic.

Cal destacar que ara els usuaris poden triar el cost fix de la llum segons la potència contractada. Mentre que abans hi havia un preu estàndard per cada hora del dia, ara el consumidor pot triar entre dos potències diferents per als distints trams elèctrics.

Esta nova factura de la llum inclourà també un pagament fix a la companyia elèctrica pel lloguer del comptador i dos impostos més que es voran reflectits en la factura, el d’electricitat i el de l’IVA.


Quines hores del dia són més cares?

Esta nova mesura beneficiarà, i permetrà estalviar en la factura de la llum, a tots aquells usuaris que aconseguisquen adaptar els costums a les hores valls del dia. Encara no saps quines són? Pren nota!

  • Hores punta: el segment més car del dia són les hores punta, que comprén dos trams horaris diferents: de 10:00 a 14:00 hores i de 18:00 a 22:00 hores.

  • Hores pla: este és el segon segment elèctric més car del dia i comprén de 08:00 a 10:00 hores, de 14:00 a 18:00 hores i de 22:00 a 24:00 hores.

  • Hores vall: este període és el més econòmic i comprén diversos segments elèctrics, que són: de 24:00 a 8:00 hores, els caps de setmana i els dies festius.


Consells per a estalviar en la factura de la llum

Des de Consum volem oferir-te una sèrie de recomanacions per a estalviar en la factura de la llum.

  • Adapta la potència contractada a les necessitats reals de ta casa.

  • No endolles diversos electrodomèstics a la vegada i mantín desconnectat tot el que no utilitzes perquè, encara que no ho utilitzes, continua consumint energia si està connectat.

  • Desplaça el consum i les activitats que pugues ajornar als períodes de les hores vall i els caps de setmana.

  • Programa els electrodomèstics que més consumixen, com ara la llavadora i el rentavaixella, perquè actuen en les hores vall. Hui dia hi ha molts aparells electrònics que et permeten fer esta funció des del telèfon mòbil; una altra opció és comprar programadors elèctrics (analògics o digitals) i programar-los perquè connecten l’electrodomèstic en les hores de menys consum.