Recepta per a fer pa casolà 

 T’agradaria elaborar el teu propi pa? Ha arribat l’hora! T’expliquem pas a pas com es fa el pa casolà: ingredients, temps d’elaboració, consells per a agafar-li el punt.

hui mengem

Compartix


Per als amants de la cuina, fer pa és un dels principals èxits per desbloquejar. Els temps de fermentació, el pastat, el tipus d’enfornat i el punt de cocció poden fer que la faena se’ns faça molt costera amunt i no sapiem per on començar. Ací tens una recepta sense complicacions perquè tingues pa casolà sempre que vullgues, perquè no cal precalfar el forn, no necessita repòs ni té temps d’espera. Mans a la massa!

Com es fa el pa casolà: pas a pas

Ingredients:

- 310 g de farina de força
- 175 ml d’aigua tèbia
- 20 g d’oli d’oliva verge extra (millor suau)
- 15 g de rent fresc de forner (o 5,5 grams de rent sec)
- 1 culleradeta i ½ de sal


Elaboració:

  1. Calfem l’aigua perquè estiga temperada. Cal que estiga tèbia perquè el rent s’active.
  2. L’aboquem en un bol i hi afegim el rent esmicolat, l’oli i la sal i ho mesclem bé.
  3. En un recipient ample tindrem preparada la farina de força. Sobre esta aboquem la mescla de l’aigua i comencem a pastar fins que se separe fàcilment de les parets del recipient i no s’apegue a les mans.
  4. Posem un poc de farina en el banc o en la fusta sobre la qual treballem i ho acabem de pastar allà. Li donem una forma arredonida.
  5. Untem amb un poc d’oli un recipient resistent al forn que tinga tapadora; també podem utilitzar dos recipients que càpien l’un sobre l’altre de manera que el superior actue com a tapa. Posem la bola de massa a l’interior i amb un ganivet afilat li fem un parell de talls en la part de dalt.
  6. El coem al forn a 220 °C amb el ventilador activat i calor a dalt, durant uns 45 minuts.
  7. Quan estiga llest, el col·loquem sobre una reixeta perquè es refrede. Si volem donar un aire rústic al pa, el podem empolvorar amb farina.



 I si no tinc rent?

  • 100 ml de cervesa
  • 1 cullerada de farina
  • 1 culleradeta de sucre

Barreja tots els ingredients, tapa amb film i deixa reposar tota la nit.

La quantitat correspon a un dau de rent.