Com podem posar fi a les taques resistents

El vi, el xocolate, el café o el maquillatge són alguns dels enemics principals de les nostres peces de roba preferides. El rastre que deixen en la roba pot ser difícil de llevar si no prenem les mesures de neteja oportunes.

saber comprar

Compartix

Cómo acabar con las manchas resistentes


A més dels productes específics per a eliminar estes taques, com ara blanquejadors, activadors del llavat, desgreixadors o el clàssic lleixiu, cal tindre en compte alguns remeis casolans que es poden aplicar en el moment de produir-se la taca, com un prellavat de la peça o combinats amb el tractament específic.

Consells per a atacar

Llava-la en el moment. Quan ens fem una taca, el millor és no deixar que passe més temps.

Teixit i tipus de taca. Tin en compte la resistència de la tela (seda, cotó, lona…), la densitat del líquid i si s’ha assecat abans d’actuar o no.

No fregues la peça de roba tacada amb mocadors de paper o tovalletes humides, moltes vegades l’únic que aconseguiràs és que s’estenga encara més.

Oblida l’aigua calenta. Si n’utilitzes, només aconseguiràs “coure” la taca i que quede un rastre per a sempre.

Neteja des de l’exterior cap al centre de la taca. Sempre en cercles. Evitaràs estendre el senyal.

'Quasi' impossibles 


Base maquillaje - Cómo acabar con las manchas resistentes

Una de les taques més habituals i una de les més complicades d’eliminar és la de maquillatge. En el cas de la base líquida, és recomana fregar-la amb un raspall de dents amb un poc de detergent en pols. Si es tracta de base de maquillatge en pols, s’aconsella actuar amb sabó líquid.


labial - Cómo acabar con las manchas resistentes

Per a netejar les taques produïdes per un labial, humiteja-la en primer lloc amb un paper de cuina i després aplica-li unes gotes de sabó líquid. Deixa que actue entre 10 i 15 minuts i acaba fregant-la.


rimel - Cómo acabar con las manchas resistentes

Un cas peculiar és la màscara de pestanyes. Per a eliminar estes taques es recomana esperar que s’assequen per a retirar-les després submergint-les en sabó líquid.


Chocolate Cómo acabar con las manchas resistentes

Per a eliminar les taques de xocolate s’utilitza una mescla d’aigua, amoníac i alcohol. S’humiteja un drap i es frega amb suavitat. Després, a la llavadora i llestos!
Si la taca està totalment seca, és aconsellable fregar-la primer suaument amb un ganivet o similar per a eliminar-ne l’excés i actuar després sobre el senyal que quede.


Camisa - Cómo acabar con las manchas resistentes

El rogle de suor es pot eliminar amb suc de llima. Perquè funcione correctament, esprem-lo directament sobre la taca i deixa que actue entre 30 o 40 minuts. Després, podràs llavar la peça de roba com ho faces normalment.


Cafe - Cómo acabar con las manchas resistentes

El rovell d’ou és un llevataques natural molt efectiu “contra” el café en la roba. En este cas, l’aigua tèbia funciona a la perfecció.


Vino - Cómo acabar con las manchas resistentes

El vinagre com a netejador. Ideal per a combatre les taques de vi o de salsa. Submergix la peça en aigua freda amb un raget de vinagre.


Hierba  Cómo acabar con las manchas resistentes

Per a eliminar una taca d’herba en la roba, mescla bicarbonat amb aigua i aplica la pasta resultant sobre la taca. Deixa-la actuar uns minuts i frega-la.


chicle - Cómo acabar con las manchas resistentes

Elimina les restes de xiclet en la roba: endurix-lo passant per damunt un glaçó i després podràs llevar-lo sense problema. Si encara així es resistix, prova de cobrir-lo amb un paper de forn i passar la planxa per damunt, quedarà adherit al paper.


macha de sangre - Cómo acabar con las manchas resistentes

Les taques recents de sang es netegen fregant amb aigua i sabó, però si la sang s’ha assecat, és més complicat eliminar-la. Un truc és aplicar pasta de dents o alcohol i deixar que s’asseque perquè es desprenga de la tela més fàcilment.mancha tinta - Cómo acabar con las manchas resistentes

Si la teua camisa favorita s’ha tacat de tinta, submergix-la en llet tèbia i deixa-la a remulla durant la nit. L’endemà podràs eliminar-la del tot.