Com podem triar un bon meló…i altres trucs per a la fruita

Quan anem al supermercat ens agrada comprar la fruita de qualitat. Els colps, les olors estranyes o un aspecte marcit són senyals de mal estat. Però, quan la fruita té un bon aspecte, com sabem si està madura?

saber comprar

Compartix

La fruita madura és més fàcil de digerir i, a més, és més saborosa i dolça, perquè conté més fructosa (el sucre de les fruites). Per a triar la peça perfecta, el primer que hem de tindre en compte és que la fruita ha de ser de temporada, perquè és quan està al punt de maduració. Si així i tot hi ha dubtes, t’ensenyem alguns trucs per a triar la millor fruita:

EL MELÓ DE TOT L'ANY

En tres passos tindràs el millor meló de tot l’any: en primer lloc, tria’n un amb la pell molt ratllada. A continuació, pressiona suaument amb el dit polze el centre, d’on ix la tija. Si s’afona una miqueta, estàmadur. Finalment, si tens dubtes entre dos o més peces, tria el que tinga més pes, perquè serà el que té més aigua i, per tant, el més madur.

EL MELÓ D'ALGER

Per a triar un bon meló d’Alger has d’activar el sentit auditiu. Dóna-li uns colpets amb el puny per a saber si està bo. Si sona buit, està maduri, per tant, està llest per a consumir. També és important el pes. Com més pese, millor.

Per a mantindre una dieta equilibrada és aconsellable menjar entre 4 i 5 peces de fruita al dia.

LA PINYA

Si vols una bona pinya, és molt fàcil: intenta arrancar una de les fulles interiors de la fruita. Si s’arranca amb facilitat, la pinya està madura. Però si vols estar més segur que és la teua pinya, només has d’olorar-la. Si té una olor dolça i intensa, tindràs unes postres de 10.

LES CIRERES

La cirera és l’únic fruit amb pinyol que no madura després de la recol·lecta, així que hem de tindre bon ull per a comprar les millors cireres. Han de ser brillants, redones, dures i de color roig fosc, granat o quasi negre. A més, no han de ser massa xicotetes (menys de 2 centímetres de diàmetre). Si complixen estos requisits, gaudix d’unes bones cireres de temporada.

L'ALVOCAT

Si és de color fosc i tacte tou, és l’alvocat perfecte. Però, alerta, perquè si té un tacte massa blanet pot estar negre perdins. Al contrari, un alvocat verd i dur no està bo per a consumir. Com aconsell, si vols que madure ràpid, enrotlla’l amb paper de diari, deixa’l a la fruitera un parell de dies i llest!

EL MANGO Y LA PAPAIA

El seu color és la clau per a comprar estos fruits tropicals. Si els comprem verds, necessitari en un parell de dies de maduració.

LA BRESQUILLA I VARIETATS

Les bresquilles no han de tindre taques ni colps,ja que la polpa és molt sensible i es fa malbé ràpidament. El color és molt important. Les bresquilles roges i les nectarines han de tindre un color roig fosc, quasi morat, perquè un roig brillant és senyal que estan verdes. D’altra banda, les bresquilles grogues han de tindre un color groc intens, sense ombres verdes.

EL RAÏM

Pera saber si un pom de raïm està bé, hem d’agitar-lo suaument. Si veiem que els granets no s’aguanten en la tija, és perquè la fruita està massa madura. El raïm moscatell ha de tindre un color groguenc, mentre que el raïm negre ha de ser morat fosc, quasi negre.