Com podem tindre més energia pera a frontar el dia

Com es pot tindre més energia? T’agradaria anar al gimnàs, quedar amb amics, cuinar o estudiar, però et costa. Estos hàbits i consells t’ajudaran.

SALUT I BELLESA

Compartix

Hi ha persones que amb només un “enèrgic” bon dia desprenen positivitat i bon rotllo. A vegades les contemplem aclaparats i ens preguntem com és possible que des de primera hora del matí (i fins pràcticament l’última del dia) resplendisquen i estiguen plenes de ganes de menjar-se el món. Com ens agradaria que se’ns apegara una miqueta d’esta actitud davant la vida.


La bona notícia? Que, en realitat, és possible. Com tindre més energia i vitalitat és un propòsit recurrent fàcil d’assolir adoptant d’una sèrie de recomanacions i consells. Enfront del cansament, la fatiga o l’astènia només fa falta un poc de força de voluntat per a convertir-nos en la millor versió de nosaltres mateixos. 


Com es pot tindre més energia durant el dia

Estos suggeriments ens ajudaran a estar més actius i, a més, a mantindre’ns així durant més temps. Apunta!

1. Desdejuna bé. És una veritat arxiconeguda que la primera menjada del dia és una oportunitat perfecta per a insuflar-nos energia. No en va, veus expertes asseguren que el desdejuni és la menjada més important per al nostre organisme, i la que aporta l’energia necessària per a aguantar durant tot el dia. Què podem prendre per a tindre més energia en el desdejuni? Les torrades, la fruita i el iogurt no hi poden faltar, ja que són els aliments més adequats perquè el desdejuni siga ric en fibra, carbohidrats i proteïnes; ingredients que, sens dubte, ens ajudaran a afrontar el dia. 


2. Fes esport. Pot semblar contraproduent. Si el cansament pot amb nosaltres, com hem de fer activitat física? Però, en realitat, gràcies a l’esport generem endorfines, les anomenades “hormones de la felicitat”, unes morfines naturals que segrega el cos i que fan que tinguem més sensació de benestar. I, si la peresa pot amb nosaltres, tractem de trobar una pràctica esportiva que ens agrade i puguem exercitar de manera regular: fitness en casa, córrer, pilates, natació, entrenament en gimnàs…


3. Beu (molta) aigua. Encara que considerem que no tenim set és important beure aigua durant tot el dia (i especialment en moments de calor). I és que el cos, quan no té suficient aigua, s’afeblix a tots els nivells, una cosa que no ajuda precisament a mantindre l’energia. És recomanable beure entre 1,5 i 2 litres d’aigua al dia.


4. Tin una dieta sana. Hi ha alguns aliments que contribuïxen a tindre més energia i vitalitat. Fruita fresca i seca, verdura, peix, farina integral i carn magra… són només alguns dels noms que hem d’incloure en la llista de la compra. La carn roja i els llegums, a més, són font de ferro, un mineral que reduïx el cansament i la feblesa. I, si ja sabem què podem prendre per a tindre més energia, també hem de ser conscients del que hem d’evitar en el dia a dia perquè no ens passe factura, com els fregits, els dolços, l’alcohol, els refrescos o el menjar ric en greixos… Això no vol dir que estiguen prohibits, per descomptat, però hem de menjar de la manera més equilibrada possible per a cuidar el cos i la ment. 


5. Prioritza el descans. Sabies que, quan dormim, el cos es regenera? I és que quan tanquem els ulls i ens deixem caure als braços de Morfeu, el nostre organisme duu a terme funcions fisiològiques que ajuden a tindre un equilibri correcte tant psíquic com físic. De tota manera, això no vol dir que hàgem de dormir tot el dia, ni molt menys! L’ideal és que tinguem una rutina de son d’entre 7 i 9 hores. En este sentit, una migdiada breu de 20/30 minuts també ens pot ajudar a aguantar el dia i agafar forces. I tan important com prioritzar el son és el descans en general. Per este motiu, una manera de recarregar les piles és disfrutar d’aficions que ens facen feliços en lloc de sobrecarregar l’agenda i reduir, encara més, els nivells d’energia. És fonamental dedicar també temps a un mateix. 


Aliments que pots menjar per a tindre energia

Si vols saber què cal menjar per a tindre més energia, hi ha una sèrie d’aliments específics que has de tindre molt en compte: avena, xocolate negre, castanyes, fruita seca, fruita roja, ous, llet i derivats, llegums, llavors de lli, peix blau, plàtans, titot, pinya, llavors de carabassa i gira-sol, dàtils, figues, arròs integral, mel o espinacs, entre molts altres. 


Si, a més de voler conservar la vitalitat durant tot el dia, et preguntes com pots tindre més energia per a estudiar, no dubtes a aplicar també les anteriors recomanacions i incloure altres ingredients fonamentals per a concentrar-te en l’estudi, com ara les anous, el bròcoli, els nabius o l’alvocat, que ens ajuden a romandre actius i concentrats i potencien la memòria.