Coquetes de carabasseta: snack saludable

Les coquetes de carabasseta s’han convertit en l’aperitiu perfecte: són delicioses, saludables i fàcils de preparar. Sorprén-los a tots amb esta recepta!

hui mengem

Compartix


La carabasseta és una de les hortalisses més versàtils que hi ha. A la planxa, saltada, en un carpaccio cru, en crema… i en forma de coques. Sí, tal com ho lliges: les coquetes de carabasseta són increïblement senzilles i còmodes de preparar; una recepta que agrada a tots per igual, però especialment als més menuts, a qui sol costar menjar verdures i als quals resultarà molt vistosa (té un aspecte semblant a les coquetes de gambetes) esta manera de menjar carabasseta.

Les coquetes de carabasseta saludables, per si no fora prou, servixen per a acompanyar plats o com a entrant o picadeta informal, per això et poden solucionar diversos moments del dia o diferents contextos socials. La tècnica que et contarem també es pot extrapolar a altres combinacions amb vegetals o tubercles, per això podràs fer una versió de la recepta i adaptar-la a les teues necessitats o al que tingues en la nevera.

Vegem ara les receptes de coquetes de carabasseta que podem fer en casa. Pren nota!


Ingredients de les coquetes de carabasseta

Els ingredients que necessitem per a fer les coquetes de carabasseta són molt fàcils de trobar, i quasi segur que els tenim entre la nevera i el rebost:

  • 150 g de ceba
  • 400 g de carabasseta
  • 2 ous
  • 1 all
  • 80 g formatge ratllat
  • 45 g de midó de dacsa (maizena)
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre

Com es fan les coquetes de carabasseta pas a pas

Tot i que la carabasseta és el gran protagonista de la recepta, pot resultar molt interessant afegir formatge a la recepta, que li donarà suculència i un sabor afegit ben bo. Dit això, per a preparar les coquetes de carabasseta i formatge, començarem trossejant els ingredients. Primer piquem la ceba, que tallarem a trossets molt menuts, i la carabasseta. Per a ratllar-la, que és recomanable, podem utilitzar una ratlladora o un tallador a la juliana.

I ací, just a continuació, ve un dels passos més decisius: llevar l’aigua a la carabasseta. Per a retirar-li l’excés de líquid, que ens pot perjudicar, ja siga en la paella o si fem les coquetes de carabasseta al forn, deixarem la carabasseta en un colador i li aplicarem pressió. Independentment d’això, també la deixarem escorrent-se entre uns 20 i 30 minuts per a assegurar-nos que solta tota l’aigua que conté.

Mentrestant, en un bol posem la ceba picada, els dos ous i l’all (també ratllat). Hi afegim la carabasseta ratllada quan li hàgem llevat l’aigua, i també el formatge i el midó de dacsa, que servirà per a espessir la mescla. Com a substitut del midó, per cert, també podem utilitzar pa ratllat. Finalment, ho salpebrem i ho mesclem tot fins que aconseguim una textura homogènia i humida que permeta agafar-ne porcions sense que es desmunte.


Per a fregir les coquetes de carabasseta, posem oli d’oliva abundant en una paella (de manera que queden submergides) i el calfem a foc mitjà-alt. Agafem la mescla amb una cullera, l’aboquem a la paella i li donem forma ràpidament. La qüestió és fer-les de prop d’1 centímetre de gruix perquè es facen bé pels dos costats, que fregirem fins que adquirisquen un to daurat. Quan estiguen fetes, les traiem i els llevem l’excés d’oli deixant-les sobre un paper de cuina.

En cas que vulguem fer les coquetes de carabasseta al forn, haurem de repetir passos semblants. Precalfem el forn a 200 ºC i en una safata apta col·loquem paper vegetal untat amb greix, on anirem posant porcions de massa, que esclafarem un poc per tal d’aplanar-les. Repetim el pas tantes vegades com ens permeta la mescla. A continuació, posem les coquetes al forn uns 15 minuts, les girem i les tornem a ficar al forn un poc més fins que estiguen daurades pels dos costats.

D’altra banda, si volem donar un toc diferent al plat, podem fer coquetes de carabasseta i avena. Per a afegir l’avena a la recepta, podem hidratar-la prèviament amb aigua o incorporar-la en flocs directament en el bol quan mesclem la resta d’ingredients.

Acompanyament de les coquetes de carabasseta

Amb què es poden acompanyar les coquetes de carabasseta saludable? La salsa de iogurt, el formatge de cabra, el formatge crema o la salsa de tomaca casolana seran els nostres millors aliats.