Creïlles a la importància: la recepta pas a pas 

Hui et portem una recepta que no passarà desapercebuda. Una manera diferent de cuinar les creïlles. Descobrix pas a pas com es fan les creïlles a la importància. 

hui mengem

Compartix



La creïlla és un d’eixos productes que mai passa de moda i agrada a tots per igual. Per això, fer un plat amb este ingredient com a protagonista sol ser una elecció segura. Les creïlles a la importància, una recepta oriünda de Palència, és recurrent en els menús dels restaurants, i és un plat tan popular com econòmic. Però, a més, també es pot degustar a casa, ja que la recepta de les creïlles a la importància és tan fàcil com ràpida. 


És més: sabies que es poden fer creïlles a la importància amb Thermomix? I que es poden combinar amb altres aliments, com les cloïsses, els bolets o l’abadejo? Però, primer, anem a pams. Aprenguem, en primer lloc, a cuinar el més elemental amb la saborosa recepta de les creïlles a la importància. Pren nota!

Com es fan les creïlles a la importància

La recepta de les creïlles a la importància compta amb els ingredients següents:

     - 800 g de creïlles

     - 3 sus

     - 1 ceba

     - 2 alls

     - 100 ml de vi blanc

     - 700 ml de caldo de pollastre

     - Oli d'oliva virgen extra

     - Julivert fresc

     - Brins de safrà

     - Sal


  • El primer que hem de fer és rentar les creïlles i pelar-les. A continuació, les tallem a rodanxes d’un centímetre de gruix aproximadament i les adobem. 
  • La primera part del plat consistix en la fregida; el segon, en el guisat. Per això ara tocarà posar farina en un plat, batre ous en un altre i passar les creïlles per la farina i després pels ous batuts. Després, calfem l’oli (és important que estiga molt calent) i fregim les creïlles. Les reservem en un plat o una font que ens permeta que no es desmunte l’arrebossat.
  • Per a la part del guisat, cal fer una picada amb l’all, el safrà, el julivert i la sal. 
  • Després, calfem tres cullerades d’oli i ofeguem la ceba picada fins que estiga daurada. Li afegim un poc de farina (amb una cullerada n’hi haurà prou), ho remenem ràpidament i li afegim la picada. 
  • Després li afegirem el vi, que deixarem coure durant uns dos minuts per tal que s’evapore l’alcohol.
  • Amb compte, incorporem les creïlles a la cassola del sofregit i les cobrim amb caldo (també es poden afegir uns brins de safrà). En el moment en què comence a bullir, les deixarem a foc suau durant uns 20-30 minuts, remenant de tant en tant i assegurant-nos, de pas, que les creïlles estiguen tendres. Just quan comprovem que estan fetes, les apartem del foc. Per a conservar la calor d’este plat es recomana servir-lo en una cassola de fang. I ja només ens quedarà menjar-nos-les!


Acompanyaments de luxe per a un plat deliciós

Les creïlles a la importància es poden degustar a soles, però també poden comptar amb acompanyaments deliciosos que sumen a la mescla i aporten un toc diferent.


Les creïlles a la importància amb cloïsses és una d’estes opcions. Per a fer-les, caldrà posar les cloïsses en un bol amb aigua i sal i deixar-les en remull de 30 minuts a una hora abans de començar a tallar les creïlles. Després, caldrà afegir-les en el moment que deixem la cassola a foc suau. És millor afegir-les en l’última part del guisat, perquè tarden a penes uns minuts a obrir-se, que significa que estan fetes.


D’altra banda, podem trobar receptes de creïlles a la importància amb bolets. En este cas, igual que en l’anterior, caldrà incorporar-les en el moment en què el caldo bull, per això es poden saltar prèviament a la paella amb una miqueta d’oli. 


Finalment, un altre plat que cal destacar és el de les creïlles a la importància amb abadejo. Igual que la resta d’acompanyaments, incorporar-lo al plat resulta molt senzill. D’esta manera, només cal afegir els lloms d’abadejo per damunt de les creïlles quan queden uns 5 minuts perquè s’acabe la cocció. En este cas, i també en el de les cloïsses, és possible incorporar caldo de peix en lloc del de pollastre, si volem potenciar este sabor. Després, només quedarà disfrutar-les.