Cuida el terra: productes de neteja per a conservar-lo 

Et portem els millors consells en cures del terra per a conservar-lo durant més temps. Descobrix els millors productes per a cada tipus de terra, baietes de fregar i mopes.

saber comprar

Compartix

Cómo cuidar el suelo

Com podem cuidar el terra durant més temps?

El terra és, probablement, una de les zones de la casa que més patix: petjades del carrer, líquids vessats, colps per caigudes d’objectes, rascades d’arrossegar cadires o taules, etc. A més, és possible que a l’interior d’un habitatge hi haja fins a 3 tipus de paviments diferents, per això moltes vegades netejar el terra es convertix en un autèntic maldecap. El més important per a fer-ne una bona neteja i conservació és saber identificar el tipus de terra i les cures que necessita.

Terra de gres o terratzo

És un dels terres més resistents i el més usat en cases i oficines. A més, amb el temps s’han anat fabricant versions cada vegada més elegants, duradores i versàtils. Tant el porcellànic com el terratzo tenen molts avantatges, però també tenen alguns inconvenients, com ara la seua porositat, per això no absorbix bé l’aigua.

Per a netejar-lo, primer hem de passar la granera o l’aspiradora i, posteriorment, fregar-lo amb una mescla d’aigua i un producte específic per a este tipus de terres.

Perquè no queden restes de producte, el millor és escórrer al màxim la baieta de fregar, evitar que el líquid de fregar tinga molt de sabó i utilitzar aigua calenta.

Per a netejar les juntes, podem fer-ho cada cert temps amb un raspall de dents en desús. I una vegada a l’any, cal aplicar producte específic per a blanquejar-les i que el terra parega nou.

Cómo cuidar el suelo

Terres de marbre

Una de les claus per a mantindre el marbre en perfecte estat és la freqüència amb què el netegem i l’ús de productes adequats. En primer lloc, hem d’utilitzar la granera o la mopa per a retirar restes de pols i després omplir el poal amb, almenys, dos litres d’aigua i afegir la quantitat de producte específic recomanat pel fabricant.

També podem utilitzar una mescla d’aigua tèbia amb vinagre de vi blanc per a netejar este tipus de terres. El vinagre, a més de desinfectar, ajudarà que el marbre estiga més lluent.

Hem d’escórrer sempre la baieta de fregar molt bé, ja que, el marbre és un material molt porós, per això hem d’evitar que absorbisca massa líquid.

Terres de fusta

Per a protegir el parquet i la tarima és molt important evitar que la brutícia s’acumule i penetre en la fusta. Per això, hem de passar cada dia l’aspiradora, la mopa o una granera per a superfícies delicades.

A més, una o dos vegades a la setmana, fregarem el terra amb un producte específic per a parquets. És important escórrer bé la baieta de fregar abans de passar-la, ja que no tolera un excés d’aigua. Per a este tipus de terra, podem utilitzar un netejador sabonós per a fusta que ajudarà a ressaltar la seua bellesa natural. Una vegada al mes, aplica un producte especialitzat per a abrillantar el terra de parquet.

Si cau algun líquid al parquet, retira’l ràpidament amb algun paper absorbent. No el fregues, deixa que el paper absorbisca el líquid perquè que no penetre en la fusta.


Tipus de baieta de fregar

• Microfibra: pot estar feta amb brins o tires. Oferixen bona resistència al desgast i tenen gran capacitat d’absorció. Servixen per a tot tipus de terres, però són especialment útils per als que no admeten bé la humitat, com els de parquet o tarima, ja que permeten una assecada més ràpida.

• Cotó: suele Cotó: sol estar feta de brins i el seu ús és un poc més pesat que en les de microfibres. Són ideals per a netejar terres durs, com els de marbre o gres. Cal escórrer-les molt bé perquè no vagen deixant rastre.

• Mopa: este tipus d’utensili s’humiteja lleugerament per a arrossegar la brutícia comuna dels terres, com ara pols i fibres. També s’utilitza per a torcar i abrillantar els terres, quan estan secs i nets. És ideal per a fer un manteniment diari als terres de fusta.