Cuida’t el cabell a l’estiu

El cabell és, possiblement, la part del cos més castigada durant l’estiu. La calor, la humitat, el salnitre o el clor de la piscina afecten el cabell fins que, al final de l’època estival, el resultat és una cabellera resseca i sense brillantor. Si durant l’any ens cuidem els cabells, a l’estiu hem de redoblar les atencions per a lluir un cabell fort, saludable i bonic.

SALUT I BELLESA

Compartix


El cabell està compost per fins a un 15% d’aigua. Amb les altes temperatures, l’aigua  s’evapora, per això és molt important que en els dies més calorosos de l’estiu, compensem eixa pèrdua hidratant-lo. La protecció i prescindir d’algunes de les coses que habitualment fem durant la resta de l’any ens ajudaran perquè, quan acabe l’estiu, el nostre cabell continue lluint com abans de les vacances.

Hidratar

La hidratació és la clau. A l’estiu el cabell necessita un extra d’aigua, per això és recomanable adaptar els productes que utilitzem per a cuidar-lo  durant la resta de l’any a esta època. L’important és que continguen keratina o pantenol, ja que són ingredients molt hidratants. Podem substituir el condicionador per una mascareta diària que hidrate en profunditat i aporte més suavitat. A més, una vegada a la setmana és bo aplicar-se una altra màscara una miqueta més intensa. Podem elaborar a casa la nostra pròpia màscara natural a base d’alvocat i plàtan, o d’oli de coco.

Protegir

Protegix-te el cabell igual com fas amb la pell. La protecció contra els rajos UVA/UVB i la resta d’agents externs és igual d’important que la hidratació. Cobrix-te el cabell sempre que pugues amb barrets, gorres, mocadors o turbants. Si estos accessoris no et van, aplica’t algun protector solar per al cabell. Hi ha esprais amb filtre solar en forma d’oli per a protegir el color. Els hem d’aplicar sempre abans de qualsevol exposició solar. Quan eixim del mar o la piscina, utilitza sempre l’aigua de les dutxes per a eliminar les restes de sal i clor.

Aprofita també esta època per a prescindir de l’assecador i deixar que els cabells s’assequen a l’aire de forma natural.

Evitar

Si podem evitar-ho, és millor no tenyir-se els cabells a l’estiu ni just abans de les vacances, ja que l’exposició al sol, al mar i a la piscina n’alteraran ràpidament el color. Una visita a la perruqueria per a sanejar les puntes abans que la calor comence a fer estralls farà que, quan acabe l’estació, el cabell estiga menys perjudicat. A l’estiu cal evitar també els gels, les laques i les espumes, ja que durant l’exposició solar poden provocar reaccions químiques que acaben provocant irritacions. Si te’n poses habitualment, recorda rentar-te bé els cabells després de cada llavat.

 Aprofita també esta època per a prescindir de l’assecador i deixar que els cabells s’assequen a l’aire de forma natural. Tampoc cal excedir-se amb l’ús de la planxa. Si et resulta imprescindible utilitzar-los, abaixa’n la temperatura i la potència tant com pugues.

Reparar

I si no hem pogut evitar que els cabells se’ns feren malbé a l’estiu, hem de posar els mitjans necessaris per a reparar-los. Aplicar olis o sèrums en les puntes sobre el cabell sec o mullat proporcionarà un plus d’hidratació i lluentor, però si el cabell ha sigut molt maltractat, el més aconsellable és tornar a la perruqueria quan acabe l’estiu per a sanejar la zona més maltractada i, fins i tot, reforçar-lo amb algun tractament nutritiu específic per a una recuperació completa.