Mantín els peus sans i estalvis, cuida’ls i protegix-los! 

Se’t clevillen els peus i se’t fan durícies amb els canvis d’estació? Et donem uns consells perquè els cuides i els hidrates amb delicadesa.

SALUT I BELLESA

Compartix


Si la calor, l’exposició al sol, l’ús de sabates obertes i els banys en el mar i piscines són factors que ens ressequen els peus, la falta d’oxigen per l’ús del calçat tancat durant els mesos de tardor i hivern també sol ressecar-los. Hem de recordar que la pell dels peus és molt sensible, per això cal dedicar-los atenció per a mantindre’ls sans i poder lluir-los ben bonics quan s’arrime la temporada estival.


Com hem de cuidar els peus

 • Utilitza aigua temperada per a llavar-los. L’aigua molt calenta els pot irritar i fer que la pell perda hidratació.
 • Llava’ls cada dia i torca’ls en profunditat. Assegura’t de rentar bé els turmells, les plantes, les ungles i els espais que hi ha entre els dits. L’excés d’humitat, la calor i les restes de sabó són l’escenari perfecte per a fongs i bacteris.
 • Exfolia’t la pell dels peus una vegada a la setmana per a mantindre a ratlla les cèl·lules mortes. Pots aprofitar i, al mateix temps que t’exfolies el cos, parar atenció als peus, però, si vols dedicar-los un poc més de temps, fes-ho amb una exfoliant específica per a peus i fes-te un bon massatge.
 • Hidrata’t la zona cada dia quan t’apliques la crema a la resta del cos. Fes un xicotet massatge per tota la superfície, amb una dedicació especial al taló, a la planta, a l’empenya i als turmells.
 • Cuida’t les ungles i no les deixes créixer en excés. Talla-les sempre amb una forma recta o quadrada per a evitar problemes quan cresquen.
 • Inclou en la dieta aliments que continguen proteïnes d’alt valor biològic, vitamines dels grups A, B i C i minerals com el calci, el zinc i el iode, per a mantindre les ungles ben fortes.
 • Si no és precís, evita l’esmalt durant l’època que portes els peus tancats perquè l’ungla «respire».
 • Finalment, fixa’t bé en el calçat. Intenta que siga ampli, còmode i obert o transpirable en estiu.


Com podem hidratar els peus clevillats?

Els peus clevillats poden ser l’inici de dolors molestos, ferides difícils de curar i, fins i tot, sagnats no desitjats; per això, hem d’evitar l’aparició d’estos clevills amb les cures anteriors. Però si ja els tenim, hem d’extremar les mesures d’higiene i hidratació:

 • Visita un podòleg perquè et faça un diagnòstic de l’origen dels clevills. A més, et farà una primera neteja i cura que hauràs de mantindre.
 • Aplica’t cremes específiques per a talons tallats i embolica’t la zona amb paper transparent, perquè la hidratació i la nutrició siguen més efectives.
 • De tant en tant, passa’t la pedra tosca. Fes moviments circulars al voltant dels talons o on solen aparéixer les lesions cutànies perquè siga més efectiva l’eliminació de durícies i callositats. No t’oblides d’hidratar-los i nodrir-los després d’este pas, és important perquè la pell es regenere i es mantinga hidratada.