Cuscús amb verdures: recepta fàcil i saludable 

El cuscús és una recepta fàcil, lleugera i saludable. Ideal per a disfrutar després dels menjars tan abundants de les festes. No te la perdes!

hui mengem

Compartix


És fàcil de fer, saludable i molt deliciós. El cuscús amb verdures és un d’eixos plats que hauria d’estar en qualsevol receptari, i amb raó. El cuscús, típic de la cuina àrab, és un tipus de sémola de blat dur que combina a la perfecció amb verdures, llegums, carn o fruita seca. A més d’assaciar, és ric en proteïnes, fibra, vitamines, minerals i àcids grassos saludables. D’altra banda, la seua versatilitat no té límits: es pot consumir tant calent com fred i tant a migdia com a la nit.


D’esta manera, el cuscús amb verdures i pollastre es postula com un plat perfecte per a cuidar la línia (especialment, després d’un Nadal copiós, en termes gastronòmics) i amb uns ingredients molt fàcils de trobar i barats. De segur que quan veges com de fàcil és elaborar-lo, es queda en el teu menú setmanal. Vegem-ho!

Ingredients del cuscús amb verdures

Per a elaborar este cuscús, necessitarem els ingredients següents:

  • 240 g de cuscús
  • 240 g de caldo de verdures
  • 120 g d’albergina
  • 120 g de carabasseta
  • 60 g de carlota
  • 1 ceba tendra
  • 80 g de pimentó roig
  • 80 g de pimentó groc
  • 40 ml d’oli d’oliva verge extra
  • Sal 


Recepta de cuscús amb verdures

Entre les receptes de cuscús amb verdures que podem trobar, et portem la següent. Això sí, convé recordar que podem substituir els vegetals o afegir-li els que més ens agraden, ja que el cuscús és un plat que no en discrimina pràcticament cap. Per tant, et pots sentir lliure de fer-ho, i inclús pots afegir-li pollastre o corder, si ho preferixes.


Per a preparar el nostre cuscús vegetal, començarem picant la verdura a daus. Posarem oli en la paella i saltarem totes les hortalisses, afegint-los també una miqueta de sal (al gust). Les cuinarem durant uns 20 minuts o fins que estiguen com volem, i les reservarem.


Calfarem el caldo de verdures i, sense que arribe a bollir, li afegirem el cuscús i ho taparem perquè s’hidrate. A continuació, ho deixarem reposar uns cinc minuts perquè el cuscús aconseguisca la consistència que volem. Després, li afegirem oli i sal, i el remenarem amb una forqueta per a separar-ne els grans. Ja només quedarà mesclar-ho tot, el cuscús amb les verdures, per a tindre el nostre cuscús amb verdures a punt per a servir. 


I si pensaves que ací s’acabava tot, al contrari! El cuscús té tantes possibilitats que inclús compta amb una versió sorprenent: el cuscús de coliflor, molt lluïdor i igualment saborós. Per a fer-lo, només haurem de picar la coliflor (li llevem les tiges més grans prèviament, que podem deixar per a fer caldo o crema) amb un ganivet, un robot de cuina o una picadora. Una vegada tinga una forma semblant a la del cuscús cru, la saltarem i, posteriorment, la mesclarem amb les verdures.