T’agradaria que este Nadal fora el més feliç? Si la resposta és sí, aposta per una decoració hygge. Amb estos consells sorprendràs els teus convidats.

tema del mes

Compartix

Què és l’estil hygge?

Hygge és una paraula danesa que descriu una sensació, un moment i una experiència alhora. Segons Meik Wiking, autor del llibre Hygge, La felicitat de les petites coses, el hygge “consistix a estar amb les persones que volem. Una sensació de llar. Sentir-nos segurs, protegits del món i permetre’ns abaixar la guàrdia. Tant si és tenint una conversa sense fi sobre les xicotetes o grans coses de la vida –o només estant a gust en companyia de l’altre en silenci–, o senzillament disfrutant d’una tassa de te a soles.” El que es podria traduir com el benestar de l’“ací i ara”, deixant l’estrés de banda.

Este concepte s’associa amb un dels secrets de la felicitat; de fet, Dinamarca, país originari d’este concepte, és un dels més feliços del món i el hygge sembla que hi contribuïx.


Per què un Nadal hygge en casa?

Nadal en si és un moment molt hygge, amb les seues reunions familiars, la preparació de les festes, la decoració de la casa, l’ambient especial que es crea, etc. Però, a més, el Nadal hygge ens protegix de l’estrés general i de l’estrés consumista que ens envolta, sobretot en este període de l’any.

El Nadal hygge ens protegix de l’estrés general i de l’estrés consumista que ens envolta

Idees de decoració hygge

Per a aconseguir la calidesa de l’estil hygge i crear un ambient acollidor i tranquil, hem d’optar per una decoració on predomine la fusta, la senzillesa i les llums tènues en els elements nadalencs “purs“, com l’arbre. També hem de buscar teixits suaus i calentets, detalls cuidats, un poc de minimalisme i molta naturalesa.

•  L’arbre: un avet amb 3 elements bàsics pot ser tot un èxit. Només cal utilitzar figuretes menudes, uns llums i una estrela de fusta dalt de tot. Pots combinar diferents estils i donar-li el teu toc personal, però sense recarregar massa l’arbre.

•  Estants i mobles: aprofita’ls per a afegir elements decoratius concordes amb el teu estil: garlandes, llums menuts en algun espill, mantes per a butaques i sofàs, etc.

•  La taula: és un element imprescindible per a transmetre este esperit hygge a tots els comensals. Utilitza un tapet de tela ben planxat; tria un centre de taula bonic, amb 3 o 4 elements, que permeten un bon maneig dels plats a tots els que estiguen asseguts en taula; aposta per una vaixella diferent de l’habitual, sense grans pretensions, però tin en compte que només canviant els plats la taula tindrà un aire diferent; cuida també els xicotets detalls: fes etiquetes amb els noms dels comensals, utilitza un saler i una pebrera bonics, trau l’aigua en un pitxer, presenta el vi amb un decantador, utilitza uns tovallons bonics, etc.

•  La porta d’entrada: penja-hi una corona, un adorn DIY, una estrela o un calcetí. Encara que et parega una favada, estos tocs són els que marquen la diferència.



6 factors per a crear un ambient hygge infal·lible

 1. El sabor: assaborir sense presses, utilitzant els sentits per a disfrutar de cada mos, del moment i de la família. No hi ha res més hygge que esta sensació. No cal crear un menú sibarita, hi ha moltes receptes senzilles que faran les delícies de tots els presents.

 2. L’olor: xocolate, canella, coca… La felicitat del Nadal té una olor per a tu? Cada u té els seus codis en este sentit, l’olor que només tu saps que et reconforta. Disfruta-la quan arribe el moment.

3. Els sons: pensa en aquells sons característics per a tu durant esta data. La pluja, les rialles dels xiquets, el soroll de la llenya quan crema, etc. Això també forma part del Nadal hygge.

4. El tacte: el teixit de la teua manta preferida, la tassa de ceràmica de la iaia, la font de les postres casolanes de ta mare… Quin és per a tu el tacte de Nadal?

5. La llum: utilitza ciris per a crear un ambient càlid i relaxat, regula la intensitat de la llum per a fer les estances més acollidores… Amb xicotets gestos podem aconseguir grans canvis.

6. Presència i gratitud: viu el present, l’“ací i ara”, troba el plaer de les coses senzilles (un bon llibre, la música que t’agrada, regar les teues plantes preferides, prendre’t un te en la terrasseta, etc.). I, després, agraïx el plaer de poder viure estos moments, és molt reconfortant.