Descobrix els beneficis de les fruites tropicals!

La pinya, el pomelo o la papaia han deixat de ser aliments exòtics. Les fruites tropicals ja són habituals en la nostra llista de la compra i conviuen junt amb pomes, peres o plàtans. La important aportació de vitamina C, junt amb les seues propietats digestives i el seu sabor han fet que estes fruites s'hagen obert pas en la nostra dieta.

els frescos

Compartix

Estes fruites afavorixen la digestió i són antioxidants i depuratives. Propietats molt beneficioses a l’hivern per a combatre els refredats i els efectes dels excessos de Nadal.


PINYA

PROPIETATS

Al marge del seu sabor, que va des de l’àcid fins al dolç depenent del grau de maduració de la peça, les qualitats principals que té són:


Rica en vitamina C i hidrats de carboni.

Aportació de iode.

Rica en bromelaïna: enzim que facilita la digestió.

Potassi i magnesi.


A LA CUINA

Per la varietat d’orígens en el seu cultiu, podem disposar de pinyes tot l’any. A més de ser “digestiva” després de les menjades, la pinya pot donar un contrapunt dolç acompanyant carns, en salsa o com a guarnició, o servir com a ingredient principal d’unes postres.POMELO

PROPIETATS

Per la combinació amb llavors d’altres fruites, com la taronja, han anat sorgint moltes varietats de pomelo, però se’n poden distingir dues grans famílies: els blancs, amb la polpa de color groc, i les rosades o roges. Les qualitats principals que tenen són:


• Alt contingut en aigua.

• Ric en vitamina C.

• Conté potassi i magnesi.

• Fibra: principalment en la polpa i la corfa.


A LA CUINA

La millor època per a consumir-ne és entre l’octubre i el març. El sabor àcid del pomelo combina molt bé amb altres fruites o verdures, en sucs, batuts o ensalades. En receptes, és millor combinar-lo amb peixos o mariscos que amb carns, pel seu punt àcid.


PAPAIA

PROPIETATS

Reconeguda fàcilment per la forma ovalada, el color taronja i les llavors de la part central, que també són comestibles, la papaia destaca sobretot pel sabor dolç. Les seues característiques distintives són:


• Rica en vitamina C.

• Alt contingut en aigua.

• Conté vitamina A.

• Potassi.

• Papaïna: proteïna que protegix l’estómac.


A LA CUINA

La millor època de consum de la papaia és de l’octubre al juny. Per la seua dolçor complementa molt bé amb sabors salats.

PROPIETATS DE LA VITAMINA C

• Contribuïx a la protecció de les cèl·lules contra el dany oxidatiu.

Ajuda a disminuir el cansament i la fatiga.

Ajuda a regenerar la forma reduïda de la vitamina E.

Millora l’absorció del ferro.