Elimina toxines del cos després de l’estiu 

Has tingut excessos este estiu? T’ensenyem a desintoxicar-te el cos dels menjars i les begudes que has disfrutat a l’estiu. No t’ho perdes!

SALUT I BELLESA

Compartix


Eliminar toxines del cos. Segur que, en més d’una ocasió, has sentit esta expressió. De fet, el cos té sistemes propis per a dur a terme la desintoxicació, que és un procés que l’organisme du a terme de manera natural per a garantir-ne el correcte funcionament. El fetge, els renyons o la pell ben bé que ho saben.

Tanmateix, hi ha aspectes de la nostra vida diària, com ara l’edat, la falta de descans, una dieta desequilibrada o l’estrés, que poden incidir en la capacitat que tenim de netejar l’organisme. No en va, si falten nutrients clau o hi ha una sobrecàrrega de toxines, al cos pot li pot resultar més difícil dur a terme este procés de manera adequada.

Depurar el cos mitjançant hàbits i pràctiques saludables que podem incorporar en el dia a dia ens ajudarà a mantindre els òrgans sans, especialment ara, que encarem setembre i deixem arrere el parèntesi que han suposat les vacances. A més, depurar-lo contribuirà a reduir la possibilitat de patir problemes com l’obesitat, la diabetis o l’asma, entre d’altres.Consells per a desintoxicar el cos de manera saludable

Per a eliminar toxines del cos, podem tindre en compte els consells següents:

  1. Revisa la dieta. Convé reduir la quantitat de dolços i d’aliments processats, així com el consum de sal, café o alcohol i, en comptes d’això, introduir més antioxidants com la fruita i la verdura, que ajuden a reduir els efectes nocius de les toxines. Els nabius o les anous, per exemple, són molt rics en antioxidants. També pot ser una bona opció prendre aliments alts en vitamina B, que ajuden el fetge, i consumir una quantitat adequada de fibra.
  2. Menja aliments frescos, sans i d’origen natural, i aposta pels cereals integrals en comptes de les farines refinades. El mill, la quinoa, el blat negre o l’avena poden convertir-se en els teus millors aliats.
  3. Evita calfar els aliments i guardar-los en recipients de plàstic. El bisfenol A (BPA) es troba en els revestiments amb estes característiques i pot escapar-se i acabar inclús dins dels aliments quan els recalfem. L’opció més recomanable és, sens dubte, usar recipients de vidre per a calfar aliments.
  4. Fes exercici de manera habitual. Suar regularment ajuda a l’excreció de toxines. A més, també contribuïx a reduir l’estrés i a desinflamar l’organisme.
  5. Cuida la hidratació. És importantíssim beure prou quantitat d’aigua diàriament. Si et costa fer-ho, sempre pots afegir unes rodanxes de llima, gingebre o cúrcuma a la beguda per a fer-la més atractiva. A més, cuida’t la pell. Pots raspallar-te-la després del bany per a eliminar la capa de cèl·lules mortes i reactivar el flux sanguini, una acció que estimula el sistema limfàtic.
  6. Presta atenció a la salut mental. Dedica’t un temps a tu mateix: practica activitats que t’agraden i et criden l’atenció, balla, escolta música, toca un instrument, pinta, fes manualitats, medita, escriu, menja’t unes postres que has preparat tu mateix… Este temps d’oci és totalment necessari.
  7. Dorm prou hores. Tindre un son reparador cada dia és una manera senzilla de disfrutar de bona salut. Per tant, fes tots els possibles per a dormir unes set hores diàriament.Es pot desintoxicar el cos en tres dies?

Tot i que es pot desintoxicar el cos en tres dies, convé recordar que un estil de vida saludable ens ajudarà a llarg termini, i que requerirà constància de la nostra part. Per això, practicar una dieta detox durant únicament tres dies no és una solució miraculosa, sinó una manera d’arrancar per a després consolidar una manera de cuidar-nos més conscient.

En qualsevol cas, es poden seguir algunes pautes per a desintoxicar el cos en tres dies, com ara menjar més quantitat de fruita i verdura; preparar plats lleugers (per exemple caldos, cremes o ensalades); usar farines integrals en comptes de refinades; optar per cuinar al vapor, al forn o a la planxa; reduir la quantitat de sucre; millorar la hidratació diària o substituir els aperitius per fruita seca (sola o amb iogurt natural).

D’altra banda, desintoxicar el fetge d’alcohol és un altre tema que sol preocupar i que sol sorgir en algun moment puntual, com pot ser després d’una celebració o en esdeveniments semblants. Per a netejar el fetge d’alcohol i eliminar les toxines cal beure molta aigua (per a combatre la deshidratació del cos) i consumir aliments depuratius com la carlota, l’alvocat, les fruites roges, l’all o la llima. En esta línia, el te verd és una bona opció també, ja que, gràcies al contingut en catequina que té, ajuda a depurar el fetge i n’afavorix el bon funcionament.