Dieta per a engreixar-se i pujar de pes
Les dietes per a pujar de pes i engreixar-se es basen en una gran ingesta calòrica. Què hem de tindre en compte per a fer-ho de manera equilibrada?
hui mengem
Compartix
Què puc menjar per a engreixar-me molt ràpid?
Quina és la millor vitamina per a engreixar-se ràpid?
Com puc guanyar 20 quilos?
Guanyar pes moltes vegades pot resultar una carrera d’obstacles. En un món on pareix que tots volen estar prims, costa treball imaginar que per a algunes persones això suposa un problema i, inclús, un motiu de complex. Hi ha raons per a voler guanyar pes, com un desig d’adquirir massa muscular, ser més competitiu en alguns esports, sobreposar-se a la falta d’apetit o tindre una aparença més saludable. És important no restar el valor que té el seu objectiu per a esta persona.
Què puc menjar per a engreixar-me molt ràpid?
Per a aconseguir-ho no es tracta de començar a devorar bosses de creïlles fregides, menjar porqueria, aliments alts en greixos saturats o pastissos o beure gasoses ensucrades, pel sol fet de pensar que això permetrà vore como puja l’agulla de la bàscula.
El primer pas és l’elaboració d’un pla d’alimentació ben meditat per a intentar guanyar quilos gradualment, de manera que s’arribe a un pes sa per a l’alçada i l’edat. S’han de triar aliments de manera que cada mos estiga carregat de bona nutrició.
Tindre en compte algunes qüestions prèvies pot ser de molta ajuda:
- La ingesta calòrica sempre haurà de ser major que la despesa calòrica.
- Cal menjar poc de volum. No s’han de consumir menjars abundants: agregar xicotets extres a l’entrepà, a l’snack o a una menjada suposa guanyar més energia prenent aliments saludables.
- Hem de triar extres rics en greixos saludables.
- Les ametles, els cacauets, les llavors, els alvocats i els olis són grans fonts de greixos sans vegetals plens de nutrients i calories.
- Els greixos animals subministren la mateixa quantitat de calories que els greixos vegetals, però també contenen greixos saturats que poden elevar el colesterol roín.
- Ens hem d’assegurar una ingesta suficient de proteïna diària en cada menjada sense deixar de banda els hidrats de carboni.
- És important tindre un horari regular de menjades.
- Hem de tindre una bona qualitat de son i una bona gestió emocional i de l’estrés.
Frittata amb figues i formatge de cabra
Ingredients (2 persones)
- 3 ous grans
- 2 clares d’ou
- 100 ml de llet semidesnatada
- 10 ml de mostassa
- ½ culleradeta de cúrcuma
- 1 g de timonet fresc o sec al gust
- 5 figues
- 40 g de formatge de cabra
- Julivert fresc al gust
- Pebre negre, sal
- 40 ml d’oli d’oliva verge extra
Preparació | Temps: 25 minuts
- Precalfa el forn a 180 °C.
- Disposa els ous amb les clares, la llet, la mostassa, la cúrcuma i el timonet en un recipient fondo i salpebra-ho.
- Bat-ho tot amb suavitat i posa a calfar una paella de ferro o de fang d’uns 18-20cm de diàmetre, amb oli d’oliva.
- Afig la mescla d’ou i deixa que es qualle a temperatura mitjana, uns 8-10 minuts.
- Renta les figues, retira’n els extrems i talla-les en rodanxes no massa grans.
- Introduïx la font al forn perquè comence a quallar-se la part superior, uns 3-5 minuts.
- Trau-la amb compte; distribuïx les figues i el formatge a miques i afig un raget d’oli.
- Torna la font al forn un parell de minuts o fins que la frittata estiga quallada.
- Servix-la amb julivert fresc picat.
Energia 450 kcal
Greixos 32,81
Proteïnes 19,42
Hidrats de carboni 19
Sucres 19
Fibra 2,55
AGS 8,27
AGM 18,3
AGP 3,57
Colesterol 317
Albergines i carabassa amb curri i llet de coco
Ingredients (2 persones)
- 80 g ceba tallada en dos amb la mitat picada
- 3 alls
- 20 g de gingebre fresc pelat
- 5 g de coriandre fresc
- ½ vitet
- 2 g de cúrcuma
- 1 g de comí molt
- 50 ml d’oli de coco
- 120 g de plàtan gran madur tallat en rodanxes
- 120 g d’albergina tallada en daus
- 300 g de carabassa en daus
- 400 ml de llet de coco
- 250 ml de caldo
- Sal
Preparació | Temps: 50 minuts.
- Per a la pasta de curri, tritura mitja ceba, els alls, el gingebre, el coriandre, el vitet sense llavors, la cúrcuma, el comí i les llavors de coriandre, amb l’oli de coco fos.
- Calfa esta pasta en una cassola o olla amb un poc més d’oli de coco fins que es fonga i comence a bombollejar, un minut o dos.
- Afig el plàtan i salta el conjunt amb un raget de la llet de coco, xafant la fruita amb el culler.
- Incorpora la resta de ceba ben picada i remena-ho un parell de minuts.
- Afig l’albergina i la carabassa, tira un poc de sal i remene-ho bé per a incorporar els sabors.
- Abaixa el foc a mitja potència i salta el conjunt uns 8-10 minuts.
- Afig quasi tot el caldo i la llet de coco restant.
- Remena-ho, fes-ho bullir, abaixa el foc i tapa-ho.
- Cuina-ho uns 30 minuts, remenant de tant en tant.
Energia 358 kcal
Greixos 29,2
Proteïnes 8,07
Hidrats de carboni 15,71
Sucres 14
Fibra 3,41
AGS 22,07
AGM 2,47
AGP 4,21
Colesterol 0
Natilles de maduixes
Ingredients (4 persones)
- ½ litre de llet semidesnatada
- 50 g de sucre
- 6 rovells d’ou
- 250 g de maduixes
- 70 g de xocolate
- Fulles de menta
Preparació | Temps: 20 minuts
- Neteja les maduixes (reserva’n 2) i tritura-les amb la batedora elèctrica. Cola el puré resultant i reserva’l.
- Talla en trossets les altres dos maduixes i reserva-les.
- Col·loca els rovells en un bol gran, agrega un raget de llet i mescla’ls bé amb una vareta.
- Afig el sucre i la resta de llet i continua batent-ho amb la vareta.
- Aboca la mescla en una cassola i calfa-la a foc suau fins que quasi bulla sense deixar de menejar amb la vareta suaument.
- Afig el puré de maduixes fora del foc i continua mesclant-ho.
- Deixa-ho refredar en un pitxer.
- Repartix les natilles en 4 copes.
- Ratlla per damunt un poc de xocolate i adorna-les amb els trossets de maduixa i unes fulles de menta.
- Servix-les.
Energía 305 kcal
Grasas 17,3
Proteínas 9,64
Hidratos de carbono 28
Azúcares 27,72
Fibra 3,62
AGS 7,15
AGM 5,53
AGP 1,64
Colesterol 309
OPCIONAL
Saltat vegetal amb tempeh i quinoa
Ingredients (1 persona)
- 200 g de verdures variades congelades
- 15 ml de salsa de soja
- 10 ml d’oli d’oliva extra verge
- 80 g de quinoa
- 50 g de tempeh fumat o natural
- Pebre negre molt al gust
- Ratlladura de llima al gust
- 5 anous
- 5 g de llavors de sèsam
- 5 g d’all en pols
- 5 g de xarop de pitera
Preparació | Temps: 45 minuts
- Cou la quinoa seguint les recomanacions, normalment entre 15 i 20 minuts. Reserva-la.
- Aboca les verdures congelades en una paella o un wok amb oli d’oliva i cuina-les a foc mitjà aproximadament de 12 a 15 minuts, fins que agafen color i es tornen cruixents.
- Condimenta-les amb la salsa de soja, la ratlladura de llima i l’all en pols i deixa-les uns 5 minuts més per a integrar els sabors. Reserva-les.
- Mentrestant, agafa el tempeh i talla’l en tires o quadrats xicotets.
- En una paella sense oli, daura cada porció pels dos costats de 2 a 3 minuts. Reserva-les.
- Munta el plat amb la quinoa seguida de les verdures i el tempeh, i acaba amb les llavors de sèsam, les anous picades i uns fils de xarop de pitera.
Energia 733 kcal
Greixos 26,36
Proteïnes 29,76
Hidrats de carboni 94,21
Sucres 12,05
Fibra 14,69
AGS 3,71
AGM 10
AGP 10
Colesterol 0