Consells per a dormir bé amb la calor de l’estiu

Descobrix com es pot dormir amb calor a l’estiu: consells per a mantindre l’habitació fresca, triar roba de llit adequada i millorar la qualitat del son.

SALUT I BELLESA

Compartix

Les altes temperatures poden fer que les nits més boniques de l’any siguen un autèntic malson. El termòmetre assolix valors molt alts en plena matinada i conciliar el son ens suposa un autèntic repte.

La temperatura ideal per a tindre un descans òptim oscil·la entre els 19 °C i els 21 °C. Tot i això, cal tindre en compte que la sensació tèrmica de cada persona és diferent, ja que hi contribuïxen altres factors com la roba que portem per a dormir, els medicaments que hagem pres, la rutina prèvia al son, etc.

La calor no només t’impedix dormir. Les altes temperatures també contribuïxen a tindre un son més superficial. I això en què deriva? Més cansament de matí, menys productiu, aparició de problemes de salut, etc.

Perquè este estiu pugues adormir-te més fàcilment, anota estos trucs per a dormir amb calor:

  • El primer de tot és fer tots els possibles per a evitar que l’habitació es calfe durant el dia: això podem evitar-ho si triem l’habitació més aïllada de la casa i la mantenim fresca tancant finestres, portes i persianes durant el dia. Quan es fa de nit, la temperatura exterior sol baixar, per això és el moment d’obrir-les i crear un xicotet corrent de ventilació en l’habitació que, a més, refrigerarà tota la casa.
  • Utilitza llençols frescos per a l’estiu: és important triar roba de llit lleugera, ja que les fibres naturals absorbixen millor la suor que les sintètiques, i usar pijames d’estiu. El fet d’estar tan frescos com siga possible ens ajudarà a conciliar el son abans.
  • És possible refredar el llit? En part sí: agafa una bossa de gel del congelador, embolica-la en un drap de cuina i col·loca-la en el llit on et resulte més còmode. Per a un alleujament més instantani, posa’t una bossa de gel en els punts de pols de les monyiques, al coll, als colzes, als engonals, als turmells i inclús darrere dels genolls.
  • La hidratació és clau: reduir la temperatura del cos és de gran ajuda a l’hora de gitar-nos. Dutxar-se amb aigua tèbia abans de gitar-te no només t’hidrata, sinó que et fa sentir més fresc. I sí, diem tèbia perquè és molt important que no et dutxes amb aigua freda. La dutxa calenta augmenta la humitat de l’ambient i com més humitat hi ha en l’ambient, més difícil és que la suor s’evapore i que esta evaporació reduïsca la temperatura corporal.

La resta d’idees que podem trobar són consells bàsics i fonamentals, com ara la importància d’hidratar-se durant el dia, no abusar dels sopars copiosos i evitar l’alcohol abans de gitar-nos, ja que és un deshidratant natural i, per això mateix, contribuïx al problema. Per a induir el son fàcilment també és recomanable desendollar els aparells elèctrics de l’habitació, mantindre’s allunyat dels dispositius electrònics, llegir un llibre relaxant o fer exercicis de respiració.