Com s’aplica el draping?

En este article t’expliquem com s’aplica el draping, una nova tècnica de maquillatge per a lluir sempre guapa. No t’ho perdes.

SALUT I BELLESA

Compartix


El draping s’ha fet viral en les xarxes socials com Tik Tok i té infinitat de fans per tot el món. Però què és el draping exactament? El draping és una tècnica de maquillatge que servix per a esculpir la cara i marcar els angles facials amb l’ajuda del coloret. També es coneix com blush draping i aconseguix un efecte de bona cara en uns segons, fent que la pell estiga suculenta i plena de llum.

El draping deriva del famós contouring, que també consistix a donar forma a la cara, però en este cas és el coloret el que ajuda a crear un degradat de color atractiu en la galta i el pòmul. L’efecte lífting que té, a més, queda bé a tots els tipus de cara, però l’aplicació varia lleugerament segons el que es vulga aconseguir.

Per a posar en pràctica el draping necessitem (està clar) coloret, que pot ser líquid, en barra o en pols. Cal tindre en compte, això sí, que els colorets en pols aporten un toc més suau, mentre que la barra té un acabat més suculent i natural.

D’altra banda, convé saber que el draping es fa generalment amb dos tons de coloret d’una mateixa gamma de color. La tonalitat més fosca se situa en la zona de la galta, on aplicaríem el contorn en altres circumstàncies, mentre que la més clara se situa des del centre de la galta en direcció al pòmul, en una zona més alta d’on hem aplicat el color anterior. Es crea, així, un degradat molt afavoridor.

La tècnica del draping en el maquillatge no és precisament nova, perquè ja s’utilitzava en els anys setanta, però no hi ha dubte que ha ressorgit de nou en els nostres dies disposada a quedar-se.Com s’aplica la tècnica de maquillatge de draping?

Quan fas un maquillatge, el draping s’ha de dur a terme després d’haver aplicat la base de maquillatge i abans de passar a pintar-te els ulls o els llavis. T’expliquem exactament els passos:

  • Hidrata’t la cara i aplica’t una base de maquillatge.
  • Tria els colorets i una brotxa mitjana/gran.
  • Aplica’t el coloret més fosc creant una forma de poma al voltant o just davall del pòmul.
  • Usa el to clar al voltant de la silueta que has dibuixat amb l’altre coloret; és a dir, en la part alta de les galtes.
  • Difumina-ho per a aconseguir un efecte més natural i lluminós.
  • Si busques un look més exagerat pots posar-te uns tocs de coloret en les parpelles.

Pel que fa al to del coloret, depén del to de la pell i de l’efecte que busques. A les pells més blanques els queden millor els tons rosats, mentre que a les pells més fosques els van millor els colors terra o rogencs. Els tons rosats, a més, servixen generalment per a alçar i realçar les faccions; els taronja, terracota i marrons, d’altra banda, aporten més sensació de volum. Un truc que pots tindre en compte és combinar el coloret amb el labial per a donar, així, un toc encara més elegant i sofisticat al maquillatge.