Els Cinc de

Àlex Blat 

ELS CINC DE

Compartix


Por la realización de este reportaje, Alex Blat y Consum entregan 500€ a Naturaleza y Animales.Àlex Martínez Orts, conegut artísticament com a Àlex Blat, és compositor i cantant. Vocalista del grup de pop-rock valencià Tardor (autors d’“És això el que ens fa grans”, un dels himnes que es van fer per al centenari del Valencia CF), va iniciar la seua carrera paral·lelament en solitari l’any passat amb el disc La veritat. És llicenciat en Periodisme per la Universitat de València i compagina la música amb altres projectes culturals, comunicatius i publicitaris.

Aquí van sus "cinco de":

  

FARINA

El nom de Blat no és casualitat: hi ha una gran tradició de pastadors en la meua família de Benidorm, de qui vaig amprar el sobrenom. M’he criat veient com fermentaven les coques i el pa. Per este motiu, un dels meus reptes d’aprenentatge durant el confinant fou descobrir com treballar la farina. És una experiència relaxant, addictiva i especialment saborosa.

  

VERDURES I HORTALISES

La nostra nevera no es concep sense un bon grapat de verdures i hortalisses amb què improvisar qualsevol recepta per al dia a dia. Encara que intentem comprar-ne de la temporada, solen tindre un protagonisme especial en el calaix la carabasseta, el pimentó, el bròcoli, les cebes, els alls tendres i els xampinyons. Amb estos aliats és impossible no menjar bé.

  

TOMACA

Esta hortalissa mereix una menció especial, per damunt de les seues companyes. A casa venerem la tomaca, en les diferents versions i formes. Fresca, per a preparar una ensalada minimalista però exquisida, acompanyada d’oli verge i alguna anxova. Triturada, per a elaborar salses amb què nodrir qualsevol pasta. Seca, com a potent condiment de tantes elaboracions. Concentrada, per a elevar al cel qualsevol sofregit. La tomaca, sempre en el meu equip.

  

ARRÒS

Encara que potser sone un miqueta a tòpic, la nostra casa, com moltes altres, no s’entén sense l’arròs. Més enllà de la preparació festiva de paelles i arrossos melosos, receptes que practique durant anys per intentar trobar la mestria del meu iaio Quico, és ben cert que este cereal oferix una gran versatilitat, ja siga com a guarnició de plats exòtics que ens encanten (com els curris, per exemple) o com a base per a una deliciosa ensalada d’estiu.

  

FORMATGE

 Si hi ha un altre aliment del qual soc devot, este és el formatge. Des dels més suaus i frescos, com la mozzarella o el brull que utilitzem en ensalades o pizzes, fins al saborós gorgonzola, passant pels curats d’ovella i transitant, de tant en tant, per representants més exòtics com el feta o el gouda. Crec que és difícil superar un sopar a base d’un bon pa, una degustació de formatges i una copa de vi.