Els Cinc de

ANA CAMPOY

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d'aquest reportatge, Ana Campoy i Consum lliuren 500€  a la Fundación Valencia Acoge.

Ana Campoy es definix principalment com a escriptora i periodista cultural, encara que també ha treballat com a guionista i locutora. En 2022 va guanyar el Premi de la Fundació Cuatrogatos de Miami amb la novel·la Pepa Guindilla i en 2017, el Premi Jaén de Narrativa Juvenil amb l’obra La cronopandilla: el túnel del tiempo. És autora, a més, de Pen Friends, Familia a la fuga, Arturo Leal y el perro fantasma, Todo eso que nos une, la col·lecció Les aventures d’Alfred & Agatha, El drac del Parc Güell i Descubre Madrid, entre d’altres. Ha col·laborat en ràdio, ha escrit en diverses revistes i també s’encarrega de coordinar la secció infantil del Festival Celsius 232 celebrat cada any a Avilés.

Ací van els seus “cinc de”:

  

MANGO

És una fruita que m’encanta i amb la qual es poden fer uns desdejunis molt bons. A casa, a més, en preparem unes postres saníssimes: n’hi ha prou de triturar el mango amb la batedora i abocar-lo per damunt d’un got amb iogurt natural. Ho solem fer a l’estiu i mai falla amb les visites. El resultat és deliciós.

  

CLÒTXINES

Sempre desitge que arribe la temporada de clòtxines perquè és el meu sopar preferit per a molts divendres. M’agrada cuinar-les al vapor i afegir-hi simplement llima o fer un sofregit abans en l’olla amb all i pebre roig que després queda boníssim mesclat amb el caldo de les clòtxines. En definitiva, és igual com les preparem, són un plat fantàstic per a començar el cap de setmana.

  

CIGRONS

A casa consumim molts llegums i el cigró sol ser l’estrela del rebost. En guisats com el putxero o el potatge, en ensalades estiuenques o triturat en forma d’humus, és un indispensable en la meua dieta.

  

BANDERILLES

Un dels meus aperitius favorits des de ben menuda. Sempre m’han agradat molt el vinagre i el picant i, com que també m’encanten les olives i els vitets, és com tindre diversos aperitius en un. A més, combinen amb qualsevol beguda!

  

CANELLA

Quan vaig començar a reduir el consum de sucre, la utilitzava per a empolvorar-la en el café amb llet. És genial com a substitutiu o per a adobar algun plat, perquè quan el cervell la detecta, la interpreta com a dolç. Proveu-ho!