Els Cinc de

Ana Lluch

ELS CINC DE

Compartix

Per la realització d’este reportatge, Anna Lluch i Consum entreguen 500 € en aliments a l’associació Domus Pacis – Casal de la Pau, que es dedica a ajudar persones en risc d’exclusió social.Anna Lluch és una de les especialistes en Oncologia més reconegudes d’Espanya. És catedràtica de Medicina en la Facultat de Medicina de la Universitat de València i cap del Servei d’Hematologia i Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic Universitari de València. La seua trajectòria en la investigació i el tractament del càncer de mama l’han feta mereixedora de nombrosos guardons. Esta valenciana col·labora en un gran nombre de projectes d’investigació i ha publicat més de 200 articles científics en revistes nacionals i internacionals.

Açí van sus "cinc de":

FRUITES I VERDURES

Sempre que puc, m’agrada consumir fruites i verdures de temporada i, si són de proximitat, millor. Ens aporten, sobretot, fibra, sals minerals i vitamines, a més de ser un plaer per al nostre paladar, si pensem en la fruita madura ifresca


CARN

En major proporció m’agrada més la carn blanca que la roja perquè ens aporta proteïnes d’alt valor nutricional amb menys proporció de greixos, així com aminoàcids essencials i minerals com el ferro, el fòsfor, etc.


PEIX

El peix també és una font de proteïnes essencials, de vitamines, sobretot, les del grup B i d’àcids grassos poliinsaturats. El peix blau és una font d’àcid Omega 3, important per a combatre el colesterol roín. Juntament amb la carn i la llet, el peix és una font molt important d’aportació de proteïnes.


LLET I DERIVATS LACTICS

La llet conté més de 50 nutrients essencials per al nostre cos. Ens aporta calci i sals minerals.OLI D'OLIVA

La llet conté més de 50 nutrients essencials per al nostre cos. Ens aporta calci i sals minerals.