Els Cinc de

Bárbara Blasco

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d'aquest reportatge, Bárbara Blasco i Consum lliuren 500€ a Accem.Bárbara Blasco (València, 1972) és llicenciada en Periodisme. Ha estudiat direcció cinematogràfica al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya i guió de cinema a l’Escola de Cinema de San Antonio de los Baños, a Cuba. Autora de les novel·les Suerte (2013) i La memoria del alambre (2018), amb l’última novel·la, Dicen los síntomas (2020), va obtindre el prestigiós Premi Tusquets Editores de Novel·la 2020. Compagina l’escriptura amb col·laboracions en mitjans, com Valencia Plaza, i amb les classes que impartix en el Taller d’Escriptura Creativa Fuentetaja.

Ací van els seus «cinc de»:

  

 LLANDA DE BERBERETXOS 

M’encanten fresquets, amb una miqueta de llima. Tenen molt de ferro i vitamines, i engreixen poc, així que són plaer sobre plaer.

  

FORMATGE

En una altra vida vaig ser ratolina, sense cap dubte. Formatges curats, d’ovella, de cabra, de vaca, m’agraden tots, especialment els blaus, rocafort, cabrales, stilton, gorgonzola... Pareix que soc procliu a l’umami.


  

LA CEBA

M’encanta la ceba dolça amb una bona tomaca, o sola amb oli i pebre negre. I, per descomptat, la ceba per a qualsevol sofregit. Com pot canviar tant en cuinar-la? Ceba, ceba, ceba.


  

LA CERVESA

Amb una miqueta d’intensitat, però sense que arribe a embafar. Rosses, torrades, negres, visca la diversitat!

  

PAPES SABOR PERNIL

No és el que recomanen els principals criadors, però em tornen boja.