Begoña Rodrigo
ELS CINC DE
Compartix
Per a la realització d'este reportatge Begoña Rodrigo i Consum entreguen 500€ en aliments al Banc d'Aliments per al seu repartiment entre els més desfavorits.
Vos presentem Els 5 de Begoña Rodrigo, cuinera i propietària de La Salita, guanyadora de la primera edició de Top Chef, viatgera incansable, amazona, mare i treballadora fins a l’extenuació.
Sense vocació de cuinera però amb una “fam” especial i una curiositat immensa que la va fer deixar-ho tot i anar-se’n a Holanda, on va començar el seu aprenentatge en el món gastronòmic.
Ací van els seus "cinc de":
ELS ADOBATS (TOTS)
Una volta, de menuda, vaig llegir en una d’eixes coses que segur que són mentida que el vinagre, a més de matar glòbuls rojos, alimentaven les cèl·lules que potenciaven el bon humor; segur que és mentida, però jo m’ho vaig creure i en menge sense control per estabilitzar la meua mala llet.
LES LLIMES (CÍTRICS EN GENERAL)
El meu catalitzador favorit, en prenc i en cuine en qualsevol dels seus formats, poden donar una volta de 180º a qualsevol plat, sempre que se’n faça un bon ús.
LES HERBES FREQUES
Sóc serrana, a Sot de Chera he passat tots els estius; timó llimoner, agrella, romer... eren part de l’entorn, ara sumats a la maria lluïsa, el coriandre, l’alfàbega, el julivert, l’estragó, la sàlvia, la menta, la flor del taronger... són part de la base de la meua cuina, és com un segell d’identitat; crec que si se’n fera més ús, malalties com el colesterol i la diabetis estarien molt més controlades.
EL VI
Poder gaudir d’una bona copa de vi és un estil de vida, sóc cada volta més fan dels vins del sud, en general de tots els olorosos i, depenent del moment,de les bambolles. També és un imprescindible a la meua cuina, especialment en els caldos i les salses.
LA MANTEGA SALADA
Ma mare sempre menjava mantega salada amb melmelada de taronja amarga al desdejuni i no entenia per què... Ara sí, n’utilitze i en consumisc diàriament, últimament he experimentat amb esta i amb diferents gustos amb un resultat molt satisfactori.