Els Cinc de

CARLOS GOÑI

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d'aquest reportatge, Carlos Goñi i Consum lliuren 500€  a Fundación Asindown.Carlos Goñi va arrancar la carrera musical com a compositor i guitarrista amb només 18 anys. Després de diverses formacions (Garaje i Comité Cisne) va decidir iniciar el camí en solitari amb Revólver, grup musical del qual és líder i pseudònim, també, a l’hora de publicar els àlbums. Amb una prolífica carrera plena d’èxits, icòniques cançons («El roce de tu piel», «Si es tan solo amor», «Dentro de ti», «Esclavo de tu amor» o «Mi rendición») i aclamats directes, Carlos Goñi és considerat un dels artistes espanyols més emblemàtics. Ací van els seus «cinc de»:  

OLI D'OLIVA

Per a mi és essencial l’or líquid, l’oli d’oliva verge extra. Em sembla el principi i el final de qualsevol menjar, i les garrafes de 5 litres a casa plouen com si no hi haguera demà.  

CEBES

Impossible començar a cuinar sense alguna mena de sofregit que porte ceba. Sofregida, al forn o crua en ensalades. Una altra cosa que faig és guardar la ceba en un pot gran amb vinagre i deixar-la uns dies. Mmm... un adob meravellós.
  

ALLS

Més del mateix, sense alls la vida seria pitjor, molt pitjor. Alegren tot allò on vagen a parar. En feliç matrimoni, a tres parts amb la ceba i l’oli, formen un equip imbatible de sabor. 
  

LLENTILLES, CIGRONS I LLEGUMS EN GENERAL 

A casa mai en falten, en comprem sense mesura. En ensalades tèbies molt condimentades o per a fer-los amb verdures. Som addictes absoluts als llegums per mil motius, però el principal és perquè estan boníssims.  

VERDURES

Totes. És impossible no menjar bròcoli, coliflor, albergines, etc. Són la base de la nostra alimentació i les fem de mil maneres, especialment al forn i molt condimentades amb espècies de tota classe: romer, timó, curri, pebre roig, cúrcuma. Es convertixen en un plat gens ordinari i absolutament deliciós només amb una miqueta d’imaginació.