Els Cinc de

Mª Carmen Gómez-Cabrera

ELS CINC DE

Compartix


Per a la realització d'aquest reportatge, M.ª Carmen Gómez-Cabrera i Consum lliuren 500 € en aliments a Càritas Bétera.La Dra. Gómez-Cabrera va iniciar la seva tasca docent a la Universitat de València el 2006, i, actualment, és catedràtica de el departament de Fisiologia de la Universitat de València. La seva gran passió sempre ha estat la investigació, i així ho ha demostrat al llarg de la seva impressionant carrera col·laborant en més de 100 articles científics publicats en prestigioses revistes internacionals. En aquest sentit, també forma part de FreshAge, un grup dedicat a l'estudi d'intervencions en envelliment saludable, especialment l'exercici físic. Entre els seus nombrosos reconeixements, destaquen alguns premis internacionals com el Catherine Pasquier Award en 2014, atorgat per la Society for Free Radical Research Europe, i, a nivell nacional, en 2004 va ser guardonada amb la medalla García Blanco per la Fundació Valenciana d'Estudis Avançats.


Els meus "5 de":


 

FRUITES Y VERDURES

A casa ens agraden molt a tots. Intentem complir amb la recomanació de consumir diàriament 5 peces de fruita o verdura al dia i la veritat és que no ens costa. Solem decantar-nos per les fruites i verdures de temporada i, si pot ser, de proximitat.

VI

El vi és, sens dubte, un dels nostres imprescindibles. En consumim amb moderació i, sobretot, durant el sopar.  Tenim predilecció pel negre, però, de tant en tant, també obrim alguna botella de vi blanc. València produïx vins molt bons, que ens agraden molt, i solen ser els més habituals en la nostra taula.

OLI D’OLIVA VERGE EXTRA

L’oli és un dels productes que més utilitzem diàriament en la cuina. Com a adobament d’ensalades, sobre les verdures torrades, per a fer pa amb oli, per a preparar salses… Té moltes aplicacions, per això li donem molt d’ús en pràcticament tots els menjars.  

 


FRUITA SECA

Tenim diverses fruites seques en el rebost de casa i en el treball. Als meus fills els agraden molt com a aperitiu i també com refrigeri. Pràcticament ens agraden totes, no tenim preferència.

 

PASTA

Amb xiquets en casa, concretament dos, la pasta és un plat al qual recorrem amb freqüència. A més, es dona la circumstància que som una família bastant esportista, per la qual cosa tenim pasta en el menú diverses vegades a la setmana.