Els Cinc de

EUGENI ALEMANY

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d'aquest reportatge, Eugeni Alemany i Consum lliuren 500€  a Accem.


Eugeni Alemany és un humorista i presentador valencià. Amb un estil enginyós i divertit ha traspassat la frontera televisiva i ara triomfa en xarxes socials i en el teatre amb l’obra En persona guanye, un espectacle 100% valencià i 100% imprevisible. 

A més, com a presentador de televisió, ha treballat en les principals cadenes nacionals (Antena 3, Telecinco, Cuatro, TVE…). En l’extens currículum televisiu d’Alemany destaquen programes emblemàtics com Caiga quien caiga, de Telecinco, o el concurs Atrapa’m si pots i els especials de Campanades d’À Punt, que figuren entre els espais de més audiència en tota la història de la cadena autonòmica valenciana.

Ací van els seus “cinc de”:

  

ARRÒS

Este aliment mai em falta en el rebost, no sé si és perquè soc valencià i de Sueca. Sempre tenim arròs en casa; del llarg, que el gaste per a fer en un moment arròs blanc en la Thermomix, i arròs de la varietat Sénia o bomba, que l’usem per a un altre tipus de coccions. A casa mengem arròs entre 2 i 3 vegades a la setmana perquè, com diem a València, “Si no és arròs, no és dinar”.

  

FRUITA

Molta fruita. En casa ens agrada molt i als xiquets els hem acostumat a menjar-ne des de xicotets i els encanta. Aprofitem i comprem sempre la fruita de temporada. 

  

ROSQUILLETES

Sempre en tenim en casa. Als meus fills els agraden molt i, en un moment determinat, sempre t’entretenen fins a l’hora de dinar. Com que jo soc qui fa la compra en casa, els meus fills sempre em demanen que n’apunte en la llista.


  

LLEGUMS

Últimament, m’obligue a menjar molts llegums. M’encanten les llentilles cuites que hi ha en Consum i, amb quinoa, fem unes ensalades amb tomaca cherry que li aporten un toc àcid que ens agrada molt. 

 

  

VI

Sempre en tenim una botella en casa per als que venen de visita, però sobretot per als que vivim ací, com la meua dona. Ens agrada molt disfrutar d’una copa de vi mentre parlem, cuinem o fem les faenes de casa. Estos són els xicotets plaers de la vida.