Els Cinc de

Isabel COIXET

ELS CINC DE

Compartix
Per la realització d’este reportatge,  Isabel Coixet y Consum entreguen 500€ en aliments a la Fundació Arrels.


Isabel Coixet és directora de cinema i guionista. Va començar a fer pel·lícules casolanes quan li van regalar una càmera de 8 mm per la seua primera comunió. Abans d’entrar en el món del cinema es va dedicar a la publicitat fins que va fundar la seua pròpia productora. En 1988 va dirigir la seua primera pel·lícula, però va ser en 2003 quan aconseguí l’èxit internacional amb Mi vida sin mí. Des de llavors no ha deixat de rodar. Coixet també ha realitzat documentals destacats per a denunciar tot allò amb què no està conforme i donar veu als seus protagonistes. La seua passió per la gastronomia ha quedat reflectida en un dels seus últims treballs, Foodie Love, una sèrie estrenada recentment en Netflix. El seu pròxim film, Nieva en Benidorm, acaba de ser rodat a la ciutat alacantina.

Açi van el seus "cinc de":
FORMATGE

En totes les formes: fresc, sec, madur, molt madur... D’ovella, de cabra, de vaca, espanyol, francès, italià… Per a mi, el formatge és una de les coses absolutament imprescindibles. No puc imaginar-me la vida sense formatge! Ni vull fer-ho.

RUCA

És la meua ensalada preferida. M’encanta eixe punt amarg que té i em sembla que combina bé amb qualsevol adob. Fas una ensalada només amb ruca, oli, llima i pinyons passats per la paella i és un entrant fantàstic

CAFÉ

Una altra cosa sense la qual no puc viure: el café. Soc incapaç de funcionar sense café. M’agrada el de Colòmbia, mai torrefacte. Al matí, un café és la millor manera de començar la jornada. Puc arribar a prendre’n cinc tasses al llarg del dia... i no tinc problemes per a dormir!

CARXOFES

Quan és temporada de carxofes puc menjar-ne tranquil·lament cada dia sense cansar-me’n. Les faig al forn o també confitades durant tres hores a foc baixíssim cobertes amb oli d’oliva. L’única cosa roïna de les carxofes és que canvien el gust de qualsevol beguda, així que no val la pena prendre’n amb vi perquè en fan malbé el sabor.
OLI D'OLIVA

M’entusiasma l’oli d’oliva verge en totes les varietats: arbequina, picual, frantoio, cornicabra, hojiblanca... Hi ha més de 260 varietats d’oli d’oliva a Espanya i és tota una aventura tastar tots els sabors i veure com reaccionen amb plats diferents. Jo sempre estic disposada a tastar-ne varietats que no conec!