Els Cinc de

Javier Sierra

ELS CINC DE

Compartix

 Per la realització d’este reportatge, Javier Sierra i Consum entreguen 500 € en aliments al Fundación Térvalis per al seu repartiment entre els més desfavorits.


Javier Sierra és escriptor i periodista. Va ser premi Planeta de novel·la en 2017 per El fuego invisible. És l’únic autor espanyol contemporani que ha aconseguit situar les seues novel·les en el “top ten” dels llibres més venuts als Estats Units. Les seues obres es traduïxen a més de quaranta idiomes. Format en el món del periodisme, ha escrit títols molt populars entre els quals destaquen La cena secreta, La dama azul, La ruta prohibida, Las puertas templarias o El ángel perdido.


Açí van el seus "cinc de":

FORMATGE 

Crec que és el primer que busque en un supermercat i el gran barem pel qual classifique la qualitat d’estos establiments. Per a mi el formatge és l’aliment que et socorre en qualsevol situació i que pot acompanyar qualsevol plat. Només cal saber triar-lo bé. I, a més, transmet molt de la terra on s’elabora. Més fins i tot que el vi.


PASTA (SI ÉS FRESCA, MILLOR)

Vaig començar a viatjar a Itàlia amb a penes vint anys i vaig descobrir que la pasta va molt més allà de les varietats més populars a Espanya. Als peus del Vaticà, Paloma Gómez-Borrero em va obrir univers de varietats, formes, colors i sabors amb el qual fantasiege sempre que faig la compra.


PERNIL SERRÀ

Vaig nàixer a Terol, terra alta on els pernils s’assequen al fred i mai no falten a taula. Potser és per això que este producte no pot faltar a casa. I quan no està, sembla que el rebost ha perdut el seu hoste més il·lustre. En un supermercat és inevitable que busque quins pernils tenen.


TONYINA EN OLI D' OLIVA

En els meus anys d’estudiant en col·legi major i de la meua època en un pis menut a la Serra de Madrid, lluny de supermercats o tendes xicotetes, vaig aprendre que és important tindre sempre a mà una llanda de tonyina a la qual recórrer en cas d’emergència. En ensalades i fins i tot en entrepà et poden salvar una vesprada que necessites concentrar-te en un text i no eixir de casa.

GELATS

És igual que siga hivern o estiu. Tindre un assortiment de gelats a prop al qual poder recórrer és una delícia. Sóc un poc heterodox en el seu ús i els puc acompanyar d’un bon te o cafè. Desemboiren. Et recorden que sempre hi ha un “estiu de la teua vida” molt a la vora i transmeten felicitat.