Els Cinc de

JOSÉ ANTONIO SOBRINO

ELS CINC DE

Compartix

   

Per la realització d'aquest reportatge, José Antonio Sobrino i Consum lliuren 500 € a l'associació Amics del Carrer.


José Antonio Sobrino (Ourense, 1961) és catedràtic de Física de la Terra de la Universitat de València, on està especialitzat en el camp de la teledetecció (la ciència que estudia els canvis que patix el planeta mitjançant el suport de satèl·lits i el tractament digital de les imatges que subministren). També és director del grup de recerca Global Change Unit, de la mateixa universitat. En 2019 va obtindre el prestigiós Premi Jaume I de Protecció del Medi Ambient.


Estos són els seus “cinc de”:

   

OLI D'OLIVA VERGE EXTRA

És un bàsic per a mi. L’utilitze en molts moments diferents del dia, ja siga per a cuinar, per a adobar ensalades i verdures o, simplement, per a acompanyar el pa de l’esmorzar.

   

TOMACA

Preferentment crua, empareix un ingredient essencial. Ajuda a potenciar el sabor d’altres aliments itambé millora la qualitat de qualsevol plat.

    

  

  

FRUITA

M’agrada tota classe defruita i de tots els colors: taronges, maduixes, cireres, pomes, etc. Menge fruita en qualsevol moment del dia. A més, també intente complir amb les 5 peces de fruita al dia recomanades.

 

   

TE VERD

No només és un gran aliment antioxidant, sinó que beure una o dos tasses de te verd cada dia m’activa. Això sí: sense sucre.

 

   

QUEFIR

Què es pot dir del quefir?M’agrada el seu sabor àcid, la textura i, per descomptat, els valors nutricionals que té.