Els Cinc de

MARÍA JOSÉ BUZÓN

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d'aquest reportatge, María José Buzón i Consum lliuren 500€  a Creu Roja de Cerdanyola del Vallés.
Doctora en Biomedicina, Biologia Molecular i Bioquímica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), María José Buzón és una científica espanyola que treballa en el departament de malalties infeccioses de l’Institut d’Investigació Vall d’Hebron, a Barcelona. Allí és la màxima responsable del laboratori VIH-sida. Els seus estudis se centren, concretament, en teràpies per a erradicar el VIH, tema en el qual investiga des de fa molts anys i que l’ha duta a formar-se, entre altres llocs, en la prestigiosa Escola de Medicina de Harvard. En 2016, Buzón va ser reconeguda pel programa L’Oréal-UNESCO “Les Dones i la Ciència” com una de les cinc millors joves investigadores promeses de l’any i com a “Nou Talent Internacional”.

Ací van els seus "cinc de":


  

PERNIL SERRÀ

El pernil, en totes les formes (serrà, ibèric, etc.), seria la causa que no em deixaria ser vegetariana. Mai me’n pot faltar en casa ni, per descomptat, en celebracions especials; acompanyat, això sí, d’un bon pa amb tomaca.


  

FRUITA DE TEMPORADA

Ens oferix racions sanes, però també molt fresques i bones: maduixes, cireres, xirimoies, caquis, mandarines… són algunes de les meues fruites preferides.


  

PASTA

Per la versatilitat i per la facilitat que té a l’hora de combinar-la amb altres productes, la pasta sempre està present en els meus menús setmanals. Dos de les meues preparacions preferides són l’ensalada de pasta i els espaguetis només amb oli, all i ou.


  

OLI D'OLIVA VERGE EXTRA

Es el producte més indispensable en la meua cuina. Inclús quan vivia als Estats Units havia de tindre sempre oli d’oliva en la cuina. Les torrades només amb oli són un dels meus desdejunis preferits.


  

ANOUS

Perquè és un producte que aporta molta energia i també és molt saludable. És un dels meus aliments preferits per a picar entre hores. També en les ensalades.