Els Cinc de

Màxim Huerta

ELS CINC DE

13 octubre 2017

Compartix

Per la realització d’este reportatge, Màxim Huerta i Consum entreguen 500 € en aliments a “Casa Caridad Valencia” per al seu repartiment entre els més desfavorits.


Periodista i escriptor. Màxim Huerta va estudiar periodisme a València. Ha sigut editor i presentador a Informativos Telecinco i a Canal 9, a més de copresentador a “El programa de Ana Rosa” durant onze anys. Habitualment col·labora en diverses publicacions. La seua sisena novel·la La parte escondida del iceberg, que ha publicat enguany, és un viatge emocional pel país més íntim de l’autor. Des de fa uns mesos podem escoltar-lo al programa radiofònic “Los 5 sentidos” de RNE.


Açí van el seus "cinc de":

SUCRE

Necessite que la vida no se m’amargue. I sí, m’agrada el sucre. Recorde els dolços que feia la meua iaia i la manera d’abocar el sucre sobre les magdalenes perquè quedaren cruixents. Després ja va vindre Amélie i la seua manera de trencar el sucre cremat. Això ho féiem tots a casa. Que la vida no s’amargue, que visca el sucre.


OUS

Què seria d’una nevera sense ous! No hi ha aliment que et traga tan ràpid d’una dificultat. Desdejuni, dinar o sopar. Per a l’ensalada, en truita francesa, per a batre i fer dolços, per a la pasta... Quan no sé què cuinar, ou dur o truita. Una mica de sal i llestos.


POLLASTRE

De qualsevol manera. Pollastre al forn, pollastre a la planxa, pollastre guisat, pollastre torrat, aletes, cuixa... El pollastre ve a casa i està boníssim amb creïlles al forn, una mica de ceba, trossos de poma i suc de taronja. Si és ecològic, millor. Clar.


OLI

Sí, sempre. Oli d’oliva verge. N’aboque una mica al plat i el suque amb pa, amb això en tinc prou. L’oli és tan nostre que podria ser la mascota del país.


TOMACA

La ratlle, la talle, la mossegue, la pose a l’amanida, la frig, la rostisc, la triture... Com siga, la tomaca és -potser- el meu aliment preferit. Recorde que l’agafava de la mata directament i em quedava amb eixa olor intensa que desprenia. És el primer que agafe quan arribe a la fruiteria i a la verduleria.