Els Cinc de

MONTSE CALLEJA

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d'aquest reportatge, Montse Calleja i Consum lliuren 500€  a ACNUR.



Montse Calleja és una física espanyola especialitzada en bionanomecànica i investigadora científica del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Després d’obtindre el doctorat en Física, va aconseguir una posició postdoctoral amb una prestigiosa beca Marie Curie a la Universitat Tècnica de Dinamarca, on va treballar en la nanofabricació de sensors. En 2022, ha sigut distingida amb el Premi Jaume I en Noves Tecnologies pel treball sobre marcadors biomoleculars i sensors nanomecànics per a la detecció precoç del càncer i de malalties infeccioses. Actualment, es dedica a investigar sobre el desenvolupament de tecnologies físiques, en particular la nanomecànica i l’optomecànica, que s’apliquen en microbiologia i oncologia. 


Açí estan els seus "cinc de":

  

XOCOLATE NEGRE

Perquè és capaç d’alegrar-te el dia. I no només això: a més, és una font d’energia i un dels xocolates considerats més saludables per l’elevat contingut en cacau. En qualsevol moment del dia és una bona opció, especialment una onça menuda amb un café després de dinar. El xocolate negre és eixe producte que no pot faltar mai en el rebost.

  

CAFÉ

  • Per a mi és imprescindible per a començar el dia i per a acompanyar converses interessants. Reconec que el del desdejuni és totalment imprescindible, però tampoc li faig escarafalls a algun a mig matí o per a injectar un poc d’energia en algun altre moment del dia. No hi ha res comparable a l’aroma d’un bon café. 

  

TOMAQUES

Per què? Perquè qualsevol recepta és millor amb tomaca. I és així perquè la tomaca és un dels aliments més versàtils que hi ha. En ensalada, en forma de gaspatxo o salsa, o refregada sobre una torrada de pa és totalment infalible. Va bé qualsevol dia, i potser per això totes les setmanes està present en la cistella de la compra.

  

TOTA CLASSE DE FRUITES

No poden faltar, sobretot a l’estiu. Són les llepolies més delicioses (juntament amb el xocolate). Ara que ja estem a la tardor, el raïm, el kiwi, la poma, la pera o la mandarina tindran un protagonisme especial. En realitat, qualsevol estació brilla més amb les fruites de temporada, que es poden consumir en qualsevol moment del dia. 

  

ALLS

Els guisats i plats de cullera en necessiten. Sempre i en abundància. L’all, al cap i a la fi, és un aliment tradicional i fonamental en la nostra gastronomia, no només pel seu sabor incomparable, sinó perquè el seu consum també pot aportar alguns beneficis per a la salut. A més, l’all dona un toc especial a tots eixos putxeros que d’ací a no res començarem a preparar a casa amb l’arribada del fred.