Pablo Pineda
ELS CINC DE
Compartix
Per la realització d’este reportatge, Pablo Pineda y Consum entreguen 500€ en aliments a la ONG Aldeas Infantiles.
Pablo Pineda és mestre, conferenciant, presentador, escriptor i actor. Des del 2010 treballa com a consultor en diversitat de la Fundació Adecco, promovent la diversitat i la igualtat d’oportunitats laborals per a totes les persones, sobretot de les persones amb discapacitat. Este malagueny de 45 anys és el primer llicenciat universitari amb síndrome de Down a Europa. Des del 1990, Pablo impartix conferències i xarrades a Espanya, Europa i, fins i tot, Amèrica per continuar lluitant per un món més just i inclusiu.
Açi van el seus "cinc de":
CIGRONS
M’encanten els plats de cullera. Este llegum ric en fibra és un plat habitual en les reunions familiars. A més d’estar boníssims cuinats en un guisat a foc lent, el cigró és un llegum amb qualitats culinàries i nutritives importants.
LLENTILLES
Un altre dels meus llegums preferits són les llentilles. Una de les fonts de ferro més importants i vital en el desenvolupament dels xiquets. Un altre d’eixos guisats que estan deliciosos es preparen com es preparen, ja siga només amb verdures o amb eixe xoriço que li dona un sabor inigualable
CREÏLLES
Un altre dels meus llegums preferits són les llentilles. Una de les fonts de ferro més importants i vital en el desenvolupament dels xiquets. Un altre d’eixos guisats que estan deliciosos es preparen com es preparen, ja siga només amb verdures o amb eixe xoriço que li dona un sabor inigualable
ARRÒS
L’arròs és una de les principals fonts d’energia gràcies als hidrats de carboni que aporta. Un altre d’eixos aliments bàsics per a la humanitat que, a més, queda bé quasi amb qualsevol ingredient que li poses.
TOMACA
Digues a les mares que guisen sense tomaca, a veure què et diuen… Tampoc concep una dieta sense tomaca. És la base de nombrosos plats, el que dona eixe sabor tan mediterrani a la majoria de la nostra rica oferta gastronòmica. És impossible viure sense tomaca.