Els Cinc de

PACO ROCA

ELS CINC DE

5 novembre 2018

Compartix

Per la realització d'aquest article, Paco Roca i Consum entreguen 500 € en aliments a Casa Caritat, ONG valenciana dedicada a atendre a persones sense llar i en risc d'exclusió social


Sempre armat amb els seus llapis, Paco Roca és una de les primeres figures de la novel·la gràfica a Espanya, guardonat amb el Premi Nacional del Còmic. El valencià ha aconseguit convertir en heroi un ancià amb Alzheimer, en la seua famosa obra Arrugues (2007), i ha acostat al públic el relat dels exiliats espanyols que van combatre en la Segona Guerra Mundial en Els solcs de l’atzar (2013). L’èxit editorial no li ha arrabassat la personalitat amable i el sentit de l’humor ben entrenat, que alimenta a força de dieta mediterrània.


Aquí van sus "cinco de":

HUMMUS DE CIGRONS

És una de les cinc coses que no falten mai en qualsevol de les meues compres en Consum. Les meues filles odien els llegums, però podrien menjar hummus a tota hora. Bé, mentre no s’assabenten que està fet amb cigrons.TOMACA NATURAL RATLLADA

Al senyor o la senyora que se li va ocórrer la brillant idea de ratllar tomaca i envasar-la haurien de concedir-li un Premi Nobel. Gràcies a ella no he d’alçar-me mitja hora abans i ratllar tomaques per a les torrades del desdejuni.


QUINTOS DE CERVESA

Un altre gran invent que no falta en la meua cistella de la compra. Qui no ha tingut visites d’amics que es fan interminables? Els quintos de cervesa tenen la quantitat exacta d’una agradable, i breu!, conversa.


TABULÉ

Sens dubte, este menjar envasat és el puntal de la meua dieta d’estiu. S’ha acabat allò de posar recipients, uns damunt d’uns altres, per a coure el cuscús. Això sí, tenia els porus de la cara nets de tant de llevar la tapa de l’olla per comprovar si ja estava al punt.


CLÒTXINES EN LLANDA

La meua senyora és de plaers mundans, i li encanten. El dia que haja de donar-li una sorpresa amb un anell de compromís tinc clar que anirà amagat dins d’una llanda de clòtxines en escabetx.