Teresa Viejo
ELS CINC DE
Compartix
Per la realització d’este reportatge, Teresa Viejo i Consum entreguen 500 € en aliments al Asociación Mensajeros de la Paz per al seu repartiment entre els més desfavorits.
Teresa Viejo és periodista de formació i escriptora vocacional. És una observadora a qui l’apassiona contar històries i una mestra de la curiositat. El que li agrada és la comunicació. El seu temps l’ocupa entre la ràdio, la televisió, la proximitat amb els lectors i els seus freqüents tallers i xarrades. Ha treballat en TVE, Antena 3 o Telemadrid. Des de 2013 dirigeix i presenta “La Observadora”, els diumenges en RNE. El seu compromís social l’ha duta a ser Ambaixadora de Bona Voluntat d’UNICEF.
Açí van el seus "cinc de":
FRUITES ROGES
Recorde que una de les meues activitats preferides de menuda era anar al camp a buscar mores perquè resultava impossible aconseguir-ne en la fruiteria; hui m’alegra la vista trobar tanta varietat de fruites roges al supermercat. Especialment m’agraden els gerds, les groselles i els nabius rojos; també els utilitze per a fer galletes o melmelades.
FRUITES SEQUES
Especialment dàtils i anous. Des que vaig descobrir la meua intolerància al gluten i a la lactosa he hagut de canviar la dieta, renunciar a aliments que consumia quasi diàriamenti afegir-ne uns altres, com la fruita seca. La mescla de dàtils i anous és una bomba energètica que et posa les piles a qualsevol hora. En la bossa solc dur-ne una bosseta.
PERNIL
Crec que podria viure només de pernil, del bo, del que deixa anar eixe greixet que et deixa els dits bruts de glòria. La seua olor em fa vindre salivera. No me n’afarte mai.
CURRI
De sempre m’han atret els sabors exòtics, però he tardat a incorporar algunes espècies a la cuina… ara afig curri a tot. L’utilitze tant en pols com la pasta: verd per a sopes, groc per al pollastre i verdures, roig per a gambes, llagostins...
TE
No només soc addicta al te, diria que fins i tot un poquet maniàtica: en eldesdejuni sempre prenc la varietat Earl Grey (quan viatge duc el meu te);després de dinar, te de canella i cardamom; te de gingebre de vesprada… Tracted’evitar en la mesura possible l’ús de bossetes perquè el ritual de mesurar e ltemps, filtrar les fulles i assaborir-lo a poc a poc em relaxa.