La tradició de regalar flors per Sant Valentí

Encara que sempre és bon moment per a regalar flors, és en esta època de l’any quan, tant hòmens com dones, mostren el seu costat més romàntic i s’atrevixen a regalar flors i plantes per a demostrar el seu amor.

saber comprar

6 febrer 2019

Compartix

La tradición de regalar flores por San Valentín

Quines flors podem regalar per Sant Valentí?

Rams amb roses, tulipes i orquídies solen ser els més regalats, encara que les plantes guanyen cada vegada més adeptes perquè perduren més en el temps. A continuació vorem unes pautes senzilles per a fer que es conserven en més bon estat i durant més temps.

Els rams poden aguantar entre cinc dies i tres setmanes. La seua duració dependrà de la varietat de la flor i de les cures que els dispensem.

1. En primer lloc, cal llevar el paper que embolica el ram, tallar la tija de les flors, sempre en diagonal, llevar-ne les fulles que sobren i ficar-les en aigua.
2. Perquè les roses es mantinguen, cal llevar-ne les espines, tallar les tiges en diagonal i canviar-ne l’aigua amb freqüència. Que sempre estiga freda.
3. Si ens regalen orquídies, convé saber que duren moltíssim i que tampoc no requerixen una cura massa especial. Es recomana tallar-ne la tija en diagonal i submergir-les en aigua tèbia. Això sí, les arrels sempre han d’estar en contacte amb la llum.
4. Si optem pels lliris, solen arribar tancats i s’obrin, normalment, al cap d’una setmana. L’únic inconvenient d’esta flor d’olor intensa és que els seus estams rogencs taquen moltíssim. Per a llevar la taca de la roba s’ha d’utilitzar una esponja seca o cinta adhesiva, mai banyar-la.
5. Les hortènsies amb colors més vius procedixen d’Holanda, però duren menys que les espanyoles, que tenen colors més clars. Per tal que no es deshidraten, convé submergir-les en aigua freda.


La tradición de regalar flores por San Valentín


A més de tot això, és important assegurar-se que cada dia tinguen aigua fresca, renovant-la cada matí. En el mercat hi ha sobres especials que cal afegir a l’aigua per ajudar les flors a mantindre’s encara millor. De totes maneres, si els utilitzem, que siga amb moderació.

Continuant amb les tiges, s’han de tallar dos vegades per setmana, perquè així la flor s’hidrata de forma molt més satisfactòria. I també és molt important triar un bon lloc per a col•locar-les, evitant la llum directa o la calor excessiva. L’ideal són llocs frescos, ben ventilats i amb llum.