Com pelar fruites complicades

Hi ha fruites que a vegades se’ns resistixen i no és pel sabor ni per la textura

saber comprar

Compartix

Infografia: PEDRO JIMÉNEZ


Les fruites que a vegades se’ns resistixen per a pelar és per la pell, per la forma que tenen o pel pinyol. Ací tens uns consells per a pelar-ne quatre de les més difícils.

1) Coco

1.  Perfora un dels 3 “ulls” (forats que té a la part superior).
2. Buida l’aigua del coco.
3. Pega-li uns colps per a desprendre la corfa exterior de l’interior.
4. Talla’l en trossos.



2) Alvocat

1. Talla’l pel lateral de la peça seguint tot el contorn.
2. Gira una part sobre l’altra per a separar-les.
3. Pega un colp sobre el pinyol per a retirar-lo.
4. Talla en dos parts cada meitat per a traure’n la pell.


 

3) Mango

1.   Partix el mango en dos meitats començant des de la part més pròxima a la cua (és la zona més pròxima al pinyol).
2. Fes uns talls horitzontals i perpendiculars a la polpa formant daus.
3. Gira la pell del mango perquè els daus se separen de la carn.
4. Passa cada una de les meitats per la vora d’un got per a desapegar pell i carn.


4) Magrana

1. Talla-la pel centre, deixant-ne el cap i la base en costats oposats.
2. Colpeja cada meitat amb una cullera de fusta perquè els grans es desprenguen.
3. Acompanya-la al gust.