Idees per a decorar galletes de Nadal amb xiquets

El Nadal és el millor moment per a ensenyar als xiquets de la casa els secrets de la cuina. Preparar galletes amb els fills és fàcil. A més de divertir-se, aprendran els conceptes bàsics per a preparar els seus propis dolços caseros nadalencs.

cures infantils

Compartix


Les vacances de Nadal són una de les èpoques més esperades pels xiquets, però poden suposar un maldecap per als pares, especialment a l’hora de planificar activitats conjuntes. Un bon pla per a passar una vesprada en família és triar una recepta nadalenca, anar a comprar els ingredients i elaborar-la a casa tots junts. Les galletes de Nadal caseres, de mantega o gingebre, són perfectes per a estes dates. La seua elaboració és senzilla, són ràpides de fer i als xiquets els encanten.

Deixar que els més menuts pasten, òmpliguen i decoren les galletes al seu gust els proporcionarà una ració extra de confiança. A més és una bona manera de començar a col·laborar a casa per als xiquets

Perquè l’activitat siga profitosa, no s’ha de centrar només en el moment de cuinar, és important que els xiquets identifiquen els ingredients al supermercat, distingisquen els utensilis usats i prenguen consciència que, després de cuinar, han de netejar el que han utilitzat. A més, en acabar poden embolicar-les en papers de colors i utilitzar-les com a regal per a amics o familiars.

 La base de les galletes és sempre la mateixa, poden ser de mantega o gingebre. Una vegada elaborada la massa, haurem de donar-los forma abans de coure-les al forn. De motles, n’hi ha de molts tipus, des dels clàssics redons fins als que formen figures (estrelles, arbres de Nadal, campanes…). El més important és triar la forma i decorar-les de manera original. Decorar galetes de Nadal amb glaça (una preparació a força de sucre, aigua i clara d'ou molt utilitzada en rebosteria) és una de les opcions més socorregudes, però no és l'única. També podeu decorar galetes amb fondant o xocolata. T'ensenyem pas a pas com decorar galetes casolanes de nadal d'una forma molt fàcil.IDEES PER A DECORAR GALLETES

1. Arbres de Nadal nevats

Utilitzarem galletes amb forma d’estrella de mides diferents. Haurem de glacejar-ne algunes per complet i utilitzar la més gran en la base per a muntar l’arbre alternant una galleta normal amb una altra de glacejada. Acabarem l’arbre amb una galleta xicoteta en la punta col·locada de forma vertical.

2. Rens

Amb galletes redones, dibuixarem les banyes del ren i els ulls amb xocolate fos. Per al nas, podem utilitzar un bombó de xocolate menut pintat de color roig.

3. Ninots de neu

Per a esta recepta utilitzarem galletes de xocolate farcides de crema. Obrirem les galletes i posarem al mig un bastonet unint dos galletes per formar el cap i el cos. Una vegada tancades, les banyarem en xocolate blanc per a fondre. Per a fer la cara podem utilitzar gotes de xocolate o Lacasitos mini.

4. Estrelles de Nadal

Banyarem les galletes en forma d’estrella en xocolate fos i les empolsarem a continuació amb fideus de colors

5. Cors per a penjar

Deixarem en les galletes en forma de cor un xicotet forat al mig per on passarem un llaç roig que utilitzarem per a penjar-les de l’arbre o de qualsevol altre lloc per a decorar la casa.

6. Galletes amb el vostre nom

Podeu decorar les galletes amb els noms de cada un dels membres de la família. Per a fer-ho, utilitzeu una base de glacejat amb colorant i amb una mànega de pastisseria de boca estreta escriviu sobre cada galleta el vostre nom. Combineu colors perquè contrasten: blanc i roig, blau i blanc, verd i roig…