ITZIAR MIRANDA
ELS CINC DE
Compartix
Per la realització d’este reportatge, Itziar Miranda i Consum entreguen 500€ a Banco de Alimentos de Valencia.
Itziar Miranda és una actriu i escriptora, coneguda principalment per haver encarnat Manolita Sanabria en les sèries Amar en tiempos revueltos i Amar es para siempre. Compagina la seua faceta interpretativa amb la literària i ha publicat, en companyia del seu germà Jorge Miranda, la «Colección Miranda», una sèrie de contes sobre dones extraordinàries, i la saga «Miranda y Tato», que aborda els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que l’ONU considera que han d’aconseguir-se en 2030.
Aquí van sus "cinco de":
OLI D'OLIVA
L’oli d’oliva verge extra no falta mai en casa. Principalment per les seues qualitats organolèptiques, és a dir, per l’aroma i el sabor. També perquè és cardioprotector. És un greix molt estable per a cuinar i, per tant, molt bo per a la salut, perquè no es fa malbé. Un raig d’un bon oli t’eleva qualsevol plat.
ANXOVES
Les anxoves a soles o damunt d’una torrada de pa amb tomaca són espectaculars. Un aperitiu que et salva en qualsevol quedada. Jo a vegades n’afig a una salsa com la putanesca. Umami pur. Damunt tenen omega 3, que és antiinflamatori, entre moltes altres coses.
PISTATXOS
Em fan tornar boja. Són molt nutritius i un refrigeri perfecte. Reduïxen l’estrés, que no va mai malament, i són antioxidants. A més, són una de les fruites seques que aporten més fibra i energia i amb més baix contingut calòric. Quasi perfectes!
TOMACA
En casa sempre n’hi ha, sobretot a l’estiu. A l’hivern en busquem varietats que tinguen sabor, com les cherry o la raf. El truc perquè estiguen ben bones és guardar-les fora de la nevera. En consumim a quilos!
LLEGUMS
Els plats de cullera m’encanten perquè són reconfortants, fan sentir la llar. Els llegums són econòmics i alts en proteïnes d’origen vegetal, i això els fa més sostenibles, més nutritius i molt rics en fibres.