Jocs d’estiu per a xiquets

Els xiquets estan a casa i no saps a què pots jugar amb ells? T’ajudem amb estes 3 idees de jocs d’estiu per a disfrutar amb els menuts de casa.

cures infantils

Compartix

Després d’un any atípic del tot, tornen les altes temperatures, les ganes d’anar a la platja, els gelats… L’estiu ja està ací i, també, les vacances dels més menuts.

Vols aprofitar la calor d’estes dates per a passar-ho bé? No et preocupes, no necessites una piscina ni tan sols una terrassa: podeu baixar al parc a jugar. I és que, per a disfrutar de jocs d’aigua per a xiquets només necessitem aigua (òbviament) i moltes ganes de jugar.


3 jocs d’estiu per a xiquets


Passa l’aigua!

Este és un dels jocs d’aigua per a xiquets més divertits que hi ha, i perfecte per a practicar-lo en equip en qualsevol festa. No hi ha res millor que banyar-se quan fa calor en estiu. Per a esta activitat necessitarem aigua i gots.

Per parelles, una de les dos persones es gita en terra amb el got i, la que està de peus, amb el got ple, ha de tirar l’aigua al del company sense acatxar-se. Després, intercanvien els llocs amb l’aigua que han aconseguit clavar. L’equip amb el got més ple, guanya.

T’abellix fer-ho més difícil? Proposa que cada equip vaja canviant de postura. Per exemple, en lloc d’estar tota l’estona gitats cara amunt, un participant pot estar d’esquena i el company li ha de tirar l’aigua per damunt del cap, acatxats, o fins i tot, fent la figuereta. Com més difícil, més divertit.


Guerra de colors

Un altre dels jocs d’estiu per a xiquets que podem posar en pràctica i que permet donar curs a la creativitat és el següent. Com que als xiquets els agrada tant pintar, per què no ho aprofitem perquè passen una bona estona? Per a este joc només necessitarem pintures que es puguen llavar i un llençol blanc que tinguem per casa.

Primer, preparem la superfície on jugarem. El més aconsellable és cobrir-la amb una lona de plàstic o paper de diari (encara que la pintura puga llavar-se, més val previndre que curar).

I, si t’ho estaves preguntant… No! No necessitarem cap pinzell. Les úniques ferramentes seran les mans, cosa que fa que esta activitat s’haja convertit en un dels jocs d’estiu per a xiquets de 2 a 3 anys amb més èxit.

La diversió està assegurada perquè... qui diu que els braços no poden ser millor llenç que el llençol? En este joc tot val!


Globotada aquàtica

Segur que els teus fills alguna vegada han somiat a tindre una piscina a casa. Sabem que és impossible, però… i una guerra de globus d’aigua? De jocs amb globus d’aigua per a xiquets n’hi ha molts i, a més, és una de les activitats que mai passa de moda.

En el joc que t’expliquem ací, a més de molts globus, necessitarem una corda, bolígrafs o agulles (alguna cosa que punxe per a explotar-los) i aigua.

En lloc de xafar-los, penjarem els globus en una corda perquè els menuts puguen explotar-los i que l’aigua els caiga damunt. De fet, podem penjar-los en dos llocs diferents i crear equips. L’equip que explote tots els globus abans, guanya. Ànim!

Amb estos jocs d’estiu per a xiquets serà més senzill passar l’estiu i, sobretot, disfrutar-lo al 100%.