La bresquilla i els seus beneficis

De pell vellutada, polpa carnosa i gust que va de l’àcid al dolç, la bresquilla és una fruita imprescindible els mesos d’estiu. La temporada de recol·lecció va des del maig fins al setembre, encara que hi ha varietats més primerenques que comencen a collir-se a l’abril i altres de més tardanes que aconsegueixen el millor moment de consum a l’octubre.

els frescos

Compartix


Originària de la Xina, on és símbol de longevitat, la bresquilla pertany a la família de les rosàcies, de la qual també formen part altres fruites de l’estiu com la pruna, la pavia o l’albercoc. Aquesta fruita es caracteritza per posseir una llavor única que es troba al centre, embolcallada per una corfa dura: el pinyol.


Varietats

Es pot classificar en 3 grans grups: de polpa blanca, de polpa groga i de tipus pavia. La bresquilla roja es cull a principi de temporada i té un gust més àcid, mentre que la groga es cull al voltant del mes de juliol i es reconeix fàcilment, a més de pel color, pel gust amb un toc més melós.

Propietats 

  • Diürètica: conté un 87% d’aigua
  • Assaciant: font natural de fibra.
  • Baix contingut calòric.

Molt fàcil de consumir fresca (amb pell o sense), s’utilitza com a postres o bé com a ingredient per a ensalades, broquetes o sucs. A més, admet altres preparacions: en confitura, seca en orellanes o bé en almívar.  

Per a conservar-les més temps es recomana guardar-les en la part menys freda de la nevera, separades de la resta de les fruites.


Aporte nutricional (por cada 100 gramos)  

- Energia: 34,0 kcal
- Greixos: 0,1 g
- dels quals saturats: 0,0 g
- Hidrats de carboni: 7,8 g
- dels quals sucres: 7,8 g
- Fibra alimentària: 2,0 g
- Proteïnes: 0,5 g
- Sal: 0,0 g