La cara, l’espill de l’ànima

Tindre una pell cuidada i hidratada a qualsevol edat és molt important. Moltes voltes per falta de temps, o de ganes, descuidem el rostre. Només és qüestió de marcar-nos una rutina i d’intentar complir-la; no per dedicar més temps a l’ús de productes estarem millor, n’hi ha prou de seguir 3 passos bàsics i, el més important, és la constància.

SALUT I BELLESA

20 juny 2017

Compartix


Moltes voltes adquirim productes perquè ens criden l’atenció sense saber molt bé si són apropiats per al nostre tipus de pell i després queden oblidats als calaixos. El més important és conéixer quins productes milloraran realment la nostra pell i usar-los tots els dies com una part més de la nostra higiene diària.


Higiene

Una de les tasques més importants per a tindre la pell bonica és la higiene, que es farà en funció del tipus de pell que tinguem. Es recomana netejar-la sempre quan ens alcem i, sobretot, quan ens gitem. Mai hem d’anar al llit sense haver-la netejat.

La higiene nocturna és essencial perquè al llarg de tot el dia s’acumulen en la pell molts agents externs que hem d’eliminar: residus de maquillatge, suor, pols i brutícia, bacteris, cèl·lules mortes, etc.

El millor per a eliminar el maquillatge és utilitzar aigua micel·lar, oli o llet netejadora, aplicada amb un cotó.


Neteja de pells grasses

Es recomana utilitzar productes que es renten amb aigua, com ara espumes o gels, i incidir sobretot en el nas i la barbeta (on s’acumula més greix). Per a acabar es pot usar un tònic astringent per a eliminar l’excés de greix.

Neteja de pells normals amb tendència mixta

Els productes són semblants als de la pell grassa, i s’utilitzen per a la neteja nocturna els que es renten amb aigua. Per a la higiene matinal només cal aplicar un tònic suau o aigua micel·lar. Això dependrà molt del greix que segregue la pell en funció de la temperatura ambiental.

Neteja de pells seques

Es recomana utilitzar productes que no es combinen amb aigua, com llets netejadores, olis o aigua micel·lar per a pells sensibles. Les pells seques, com que tenen el porus més tancat, no s’embruten tant, però s’han de netejar igualment per a eliminar les cèl·lules mortes.

La neteja ajuda a activar la circulació. Aplica’t el producte i fes moviments circulars durant uns segons amb la punta dels dits.Desmaquillant d’ulls

Si et maquilles habitualment, necessites utilitzar un producte especial per a netejar l’àrea del voltant dels ulls. El desmaquillant d’ulls elimina de manera eficaç l’ombra i la màscara de pestanyes, però els seus components són poc agressius per a cuidar el contorn d’ulls.


Hidratació

Després de la neteja de la pell, es recomana hidratar-la per a conservar-ne la humitat natural, al mateix temps que la protegim d’agents externs. Si tenim com a referència que no sempre les cremes més cares són les més eficaces, és important triar la que s’adapte millor al nostre tipus de pell.

A més d’això, hi ha cremes de dia i cremes de nit i és important diferenciar-les perquè cada una acomplix una funció. Les cremes de dia contenen un percentatge més baix de principis actius i moltes incorporen filtres solars. D’altra banda, les cremes de nit aporten més principis actius: col·lagen, coenzim Q10, retinol, àcid hialurònic o vitamina E, entre d’altres. A més, hi ha a la venda olis essencials, com l’oli d’argània, que també són molt beneficiosos per a ajudar a la regeneració de la capa protectora natural de la pell.


Altres cures

Contorn d’ulls

La pell que envolta els ulls és molt delicada i hem de posar-hi una atenció especial per a evitar ulleres, bosses, potes de gall, etc. Per a fer-ho, podem trobar cremes dissenyades especialment per a esta zona, que són més aquoses i menys grasses que les hidratants facials. Per a aplicar-la, ho hem de fer amb uns xicotets tocs amb els dits al voltant de l’ull fins que s’absorbisca.

Cremes exfoliants

Són les que s’encarreguen d’eliminar les impureses. Retiren les cèl·lules mortes de la pell i, al mateix temps, activen la circulació, i així suavitzen la pell i promouen la regeneració cel·lular. L’ús habitual és fins a 3 vegades a la setmana per a pells grasses, una vegada a la setmana per a pells mixtes i de manera menys freqüent per a pells sensibles o seques.

Productes específics

Almenys una vegada a la setmana, o cada dues setmanes en les pells seques, es recomana l’ús de màscares o productes específics. Este tipus de cremes penetren en la pell on els productes d’ús diari de bellesa no ho fan, i proporcionen ajuda, no només a les capes superficials, sinó també a les capes més profundes de l’epidermis.

Són el mètode més senzill d’oferir tractaments profunds a la pell. En primer lloc s’ha de netejar la pell i, a continuació, aplicar el producte específic amb moviments rotatius i en direcció ascendent.

Els més habituals són: regenerant antiedat, refermant amb col·lagen, renovadora cel·lular, antiarrugues, antitaques, etc.


Quin tipus de pell tens?

• Pell seca: té els porus tancats i un aspecte mat.

• Pell sensible: és delicada, lleugerament seca i s’irrita fàcilment. Propensa a reaccions al·lèrgiques.

• Pell grassa: presenta un aspecte brillant i té els porus oberts.

• Pell mixta: té zones grasses, com el nas i el mentó, i zones més seques.

• Pell normal: té una textura suau, sense barbs ni porus oberts.