La llei dels 4 regals 

Els espanyols gastem vora 250 euros en regals cada Nadal segons l’estudi global “Tendències de consum per Nadal” elaborat per TNS per a eBay. Es donen massa regals als xiquets cada Nadal? Es calcula que el 80 % dels xiquets reben deu voltes més regals dels que necessiten. És bo per a ells rebre tants regals?

cures infantils

Compartix


I encara que no hi ha res més bonic que vore la mirada innocent i il·lusionada dels més menuts davant de l’arbre ple de regals, es recomana ser conscients que la riuada de joguets els impedix concentrar-se en tots i acaben sense disfrutar-los.

Fer una gestió equilibrada i lògica dels regals que reben els xiquets per Nadal és fonamental, per això hem de preguntar-nos quants regals han de rebre els més menuts de casa.


En què consistix la Llei dels 4 regals?

Segons els psicòlegs, la quantitat perfecta és quatre, ni més ni menys. D’esta manera, evitarem que els xiquets s’“empatxen” davant de tanta quantitat de regals, s’atabalen, perden l’atenció i, finalment, no juguen amb cap dels joguets.

Esta llei és una forma de controlar i establir unes normes a l’hora de triar els regals de Nadal, limitant-ne el nombre a tan sols quatre. Amb això, s’aconseguix mantindre i augmentar la il·lusió dels xiquets, a més de fomentar valors com la responsabilitat, la capacitat d’elecció i l’acceptació de renúncia.

1. Alguna cosa per a portar posada. Cal triar peces de roba, sabatilles o complements que hagen d’utilitzar diàriament.

2. Alguna cosa per a llegir. Fomentar l’amor per la lectura és un gran regal i és un hàbit que podem entrenar. No hem d’oblidar tindre en compte les seues preferències, com ara un còmic, llibre d’aventures o, fins i tot, un llibre electrònic.
3. Alguna cosa que desitge molt. Este és el moment de pegar  una mirada a la carta de desitjos que els xiquets han escrit als Reis Mags o al Pare Noel i triar aquell joguet que anhelen de veres.

4. Alguna cosa que necessite. Observar i buscar aquell regal que és útil en el seu dia a dia; pot ser un accessori per a practicar el seu esport preferit o uns llapis de colors.

Es recomana tindre en compte el criteri i les preferències del xiquet, no oblidar escollir regals concordes amb la seua edat, que siguen educatius i fomenten la seua imaginació i creativitat. El més important és que aprenguen a explotar les possibilitats dels seus regals, disfruten jugant-hi i que l’experiència els cree bons records.


El teu temps és el millor regal

El millor regal, molt millor que qualsevol joguet, és el temps que es disfrute en família. Els xiquets no necessiten més regals, necessiten més temps de qualitat i crear records que els acompanyen sempre. Nadal és una època perfecta per a fer activitats en família, com ara col·locar els adorns nadalencs, disfrutar d’una excursió o un passeig per les fires de Nadal, cuinar junts o desempolsar els jocs de taula per a passar una bona estona tots junts.