LLUM BARRERA
ELS CINC DE
Compartix
Per la realització d’este reportatge, Llum Barrera i Consum entreguen 500€ a Aldeas Infantiles.
Llum Barrera (Alcúdia, Illes Balears, 1968) és actriu, presentadora i humorista. Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, prompte va reconduir la seua carrera cap al món de la interpretació. És especialment coneguda per les sèries Hospital Central, El comisario i Aquí no hay quien viva. Ha treballat en sèries com Polseres vermelles, Seis hermanas o Amar es para siempre i ha participat en la tercera edició de Tu cara me suena. També ha col·laborat en mitjans de comunicació i programes com Zapeando.
Ací van els seus “cinc de”:
FRUITA
Ma mare sempre deia que, si no tenia la fruitera ple, era com tindre el rebost buit. Pense igual que ella. I em fa l’efecte que el meu fill serà igual. Sempre demana fruita així que arriba a casa, des de menut. Però sobretot cal consumir –crec– fruita de temporada. Això de menjar meló d’Alger per Nadal… no ho veig. I si és de proximitat, molt millor.
IOGURTS
M’encanten de qualsevol sabor o naturals, sense sucre. En prenc a les postres o com a refrigeri. Posar fruita en la batedora amb un bon iogurt natural és el meu berenar preferit. I quan caduquen, els utilitze per a fer bescuits, i continue viva. Visca el iogurt!
FORMATGE
Crec que no podria viure en un món on no s’haguera inventat el formatge. Quan viatge, m’agrada molt tastar els formatges autòctons. M’agrada en totes les varietats, sobretot les de Balears, que n’hi ha moltes i són molt bones. I soc de les rares que disfruten amb un bon formatge de Burgos o un formatge tendre, fresc, de qualsevol lloc… o amb el brull. En ensalada o en la pizza és un vici.
SOBRASSADA
Com a bona mallorquina, sempre que tenim convidats a casa o anem de convidats a casa dels amics, arribem amb la sobrassada a punt. Quan anem a Mallorca de vacances n’arrepleguem. Ens fa sentir més prop de la nostra illa. I ja si untes amb sobrassada un pa bo i calent o acabat de coure… t’ixen les llàgrimes.
VI
Combina absolutament amb tot. Per sort, vivim en un país amb cellers fantàstics, vages on vages. I no t’has de deixar el sou en vi, com passa fora.