Els Cinc de

Jorge Martí

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d'aquest reportatge, Jorge Martí i Consum lliuren 500€  a Intermón.
Jorge Martí és el vocalista, compositor i líder de la formació musical La Habitación Roja, grup de pop-rock indie originari de la localitat valenciana de l’Eliana, que va fer les primeres passes ja fa més de 20 anys. El grup de música (ha contat alguna vegada) va ser precisament el motiu pel qual va abandonar el seu somni de ser futbolista com son pare. Diplomat en Infermeria per la Universitat de València, Jorge Martí actualment compartix la seua vida entre dos països, Espanya i Noruega; realitat que es plasma en el documental In the Middle of Norway, dirigit per Mia P. Salazar i estrenat l’any 2018. Años Luz II és l’últim treball de La Habitación Roja, àlbum que s’ha publicat este 2021. 

 

Açí van els seus "cinc de":  

OLI D'OLIVA VERGE EXTRA

M’encanta l’oli i no només per a cuinar. En cru, en els condiments i en les ensalades. Un bon pa amb oli d’oliva verge extra em sembla un invent insuperable. En menge cada dia per a desdejunar.


  

ARRÒS

Com a bon valencià que soc, m’encanta l’arròs i en menge sovint de totes les maneres possibles. Com deia una dona del meu poble, “a ma casa mengem arròs cada dia llevat dels diumenges, que mengem paella”. Potser no tant, però quasi.


  

PASTA

M’encanta la pasta de tots els tipus. Igual que l’arròs, també podria menjar-ne cada dia, encara que siga només amb oli, sal i pebre. Sovint me la faig amb all, pebre de Caiena, julivert i oli d’oliva verge extra. M’encanta cuinar-la amb gambes, amb cloïsses, amb clòtxines o amb pesto. Això sí, que siga pasta de qualitat.


  

VERDURES

A casa dels meus pares sempre s’ha menjat molta verdura, i també se’n menja en la meua: diàriament. Les meues verdures preferides són les carxofes, cuinades de totes les maneres: a la planxa, al forn, a la brasa o bullides. També m’agrada molt l’albergina de qualsevol manera, i també els espinacs, les bledes, les bajoques, la col... Totes les verdures, la veritat.


  

PEIX

Menge peix diverses vegades a la setmana i podria fer-ho cada dia, especialment, el peix local del lloc on estiga. M’encanta a la planxa, al forn, bullit... com siga: la corbina, l’orada, el llobarro, el moll... També m’encanta la sépia, el calamar, el polp i els mariscos. Queda clar que m’agrada més el peix que la carn.