Manualitats per a xiquets

Et proposem algunes idees i manualitats fàcils de fer amb els xiquets.  Divertix-te i  aprofita per a realitzar la decoració nadalenca de la casa. T'animes?

cures infantils

Compartix


Fer manualitats amb els fills en família té molts beneficis per als xiquets, segons els pedagogs i psicòlegs infantils. Ara que fa més fred i que estem més temps en casa, unit a les vacances escolars de Nadal, potser és un bon moment. Et proposem algunes idees que podràs aprofitar per a la decoració de Nadal de ta casa. T’animes?

Beneficis de les manualitats

- Estimulen la psicomotricitat, en general, i la fina, especialment, perquè els dona soltesa en l’ús dels dits i les mans.

- Fomenten la creativitat perquè, amb les manualitats es combinen els fets reals amb els fantàstics i es treballa la part dreta del cervell, que és la part creativa.

Desenvolupen la paciència i la perseverança.

- Milloren l’autoestima del xiquet perquè són capaços d’afrontar un repte i fer-lo, encara que no siguen grans artistes, per això és important valorar la manualitat feta, ja que així valorarem el seu esforç i treball.

- Estimulen l’atenció, la concentració i la memòria perquè el xiquet centra l’atenció en una sola cosa. A més, es fixa com treballen els adults i els copia.

- Són divertides i fomenten la comunicació familiar.

Les manualitats tenen molts beneficis per als xiquets, segons els pedagogs i psicòlegs infantils.

Adorns decoratius

Manyoples decoratives

Només cal marcar la silueta de cada mà (amb els dits tancats) en una cartolina de color, retallar-les, fer un foradet a la base i lligar l’una a l’altra amb un fil de llana. Es pot decorar amb pompons, gomets, retoladors de colors o purpurina.


Adorns del Pare Noel

Cal doblegar cap a dins les puntes dels rotllos de paper higiènic, pintar-los de roig i negre, posar-los un gomet blanc i dibuixar la seua cara.


Flocs de neu

Con palitos de madera pintados de blanco y cintas de colores. 

O de papel: doblamos un papel cuadrado tres veces de manera diagonal, le cortamos la punta para que quede recta y luego cortamos con diferentes formas.Postals de Nadal

 Pinta les manetes del teu fill amb pintura verda, posa-les en una cartolina plegada per la mitat i després pinteu puntets de colors per a simular les boletes de l’arbre. Una altra opció és fer un ren o un arbre de Nadal amb cartolines de colors o fer postals originals combinant botons de colors.

Figures del betlem

Es poden fer amb rotllos de paper, pintura, uns trossos de llana i feltre. O bé amb taps de suro: només cal pintar-los la careta, vestir-los amb uns trossets de tela i posar-los unes coronetes de filferro.

Troba més idees en el nostre 'Especial Nadal'