6 passos per a organitzar ta casa després de les vacances  

Ordenar la casa després de tornar de les vacances es pot fer costera amunt. Posa ta casa a punt amb els nostres trucs i consells. Vegem-ho!

saber comprar

Compartix

Moltes vegades, la tornada a casa després de les vacances no és el que esperàvem. El dia a dia fa que es queden coses per fer i pot ser que hàgem marxat sense deixar la casa tan neta o arreplegada com esperem trobar-la després. 

Per tant, per a organitzar-nos millor a la tornada, és millor planificar sobre paper. Traçar un full de ruta en un paper en blanc ens permetrà visualitzar millor les fites que volem aconseguir i els terminis que ens volem marcar. D’esta manera, evitarem angoixar-nos d’entrada. 

1. Maletes. Desfés totes les maletes, no guardes ni llaves el que no t’has posat en tot l’estiu i separa-ho per a donar-ho. Una vegada tingues este primer pas, llava la resta de la roba abans de guardar-la. Amb este xicotet gest, eliminarem una part de coses que cada any acumulem sense voler i, quan fem el canvi d’armari, serà molt més suportable i fàcil. Farem el mateix amb les sabates, tant les que no ens hàgem posat com les que s’hagen fet malbé i no vulguem utilitzar més. Després, llava les maletes, aspira-les per dins i passa’ls una baieta humida amb aigua i amoníac per a eliminar qualsevol resta de brutícia. Si has utilitzat bosses de viatge rentables, aprofita per a ficar-les a la llavadora abans de guardar-les. 

2. Armaris. És el moment de fer una bona neteja per l’interior dels armaris abans de guardar-hi la roba llavada i planxada. Primer, torcarem la pols amb una baieta de microfibra i una mescla d’aigua i amoníac o aigua amb sabó neutre per a una neteja més profunda. I tot i que encara falta molt de temps perquè necessitem abrics i dessuadores, este és un bon moment per a comprovar si ens falta alguna cosa en l’armari o si tenim roba per a donar. També per a vore si necessitem penjadors o més espai d’emmagatzematge. 


 

3. Habitació. Podem centrar-nos primer en finestres i cortines, ja que, tot i que la casa haja estat tancada, sempre s’hi acumula molta pols. Per a netejar les cortines, aprofitarem el bon temps d’esta època. Primer les aspirarem bé i, després, sempre que es puga segons les instruccions de llavada, les ficarem a la llavadora seguint les instruccions de les etiquetes o del fabricant. Finalment, les penjarem banyades, per a evitar així que s’arruguen. 

A més, aprofita i gira els matalassos. És moment d’atacar la calor i la suor. Si tens una netejadora de vapor, utilitza-la per a fer una neteja a fons del matalàs, però si no en tens, pots escampar bicarbonat sòdic pel matalàs i polvoritzar-lo amb aigua oxigenada o vinagre blanc. Deixarem que actue uns 45 minuts i tornarem a ruixar-lo de nou amb el polvoritzador; després, fregarem tot el matalàs amb una esponja neta i aspirarem les restes del bicarbonat.

4. Zona de treball o estudi. Abans de la tornada a escola i a les rutines del dia a dia, posa ordre a esta zonaRevisa tots els documents, papers, llibres i llibretes que tingues i separa les que encara siguen útils de les que no. Fes el mateix amb el material de papereria. Sense voler, durant el curs acumulem moltes coses. Quan ho tingues tot buit, neteja la zona en profunditat amb una baieta de microfibra nova humitejada amb un netejador general o una mescla d’aigua amb amoníac o vinagre per a desinfectar més. Després, col·loca-ho tot en les prestatgeries o en els armaris de manera ordenada. 

5. Sala. Este és el moment ideal per a llavar les fundes dels coixins d’estampats d’estiu, els cobertors fins d’estiu o les mantes. Tot ha de passar per la llavadora abans de guardar-ho per a donar pas als teixits de tardor. Si deixem una taca tot l’hivern, serà impossible llevar-la l’any vinent. Guardar la roba de casa neta n’assegura la conservació.

6. Utensilis i/o complements vacacionals. Parlem de tovalles de bany, para-sols, cadires de platja, complements d’aigua, etc. Qualsevol element que no hàgem d’utilitzar les pròximes setmanes, com més prompte el netegem i el guardem, millor. Ens donarà sensació de casa més arreplegada i d’eixe ordre que tant busquem.