Pastís de llima: recepta fàcil i saludable 

Descobrix com es fa un pastís de llima casolà pas a pas. Et contem els ingredients necessaris per a fer estes postres delicioses. A cuinar!

hui mengem

Compartix


El pastís de llima són unes postres perfectes per als dies d’estiu calorosos (i, per què no, per a qualsevol ocasió). Per a preparar-lo, necessitarem llimes, gelatina, galletes, mantega… i, sobretot, temps. De fet, perquè el pastís de llima casolà quede de rexupló haurem de deixar-lo refrigerar en la nevera, per això et recomanem que no tingues pressa a l’hora d’elaborar-lo.

Però, sense més demora, vegem ara quins ingredients necessitem per al pastís de llima i quins passos hem de seguir perquè quede perfecte. Seran les postres més demanades els pròxims mesos, t’ho assegurem!

Ingredients del pastís de llima

Quins ingredients porta el pastís de llima? Necessitarem els següents. Comencem amb el pastís de llima en si, per al qual haurem d’aconseguir:

  • 150 g de galletes
  • 75 g de mantega
  • 400 g de nata per a muntar (mínim 35% de matèria grassa)
  • 5 fulles de gelatina
  • 75 g de sucre
  • 400 g de formatge en crema tipus Philadelphia
  • 100 ml de suc de llima

Quant a la cobertura, haurem d’utilitzar els ingredients següents:

  • 15 ml d’aigua
  • 30 g de sucre
  • 60 ml de suc de llima
  • 1 fulla de gelatina
  • ratlladura d’1 llima



Recepta del pastís de llima: pas a pas

Arriba el moment de posar en pràctica la recepta del pastís de llima. Com voràs, no té cap misteri, i podràs preparar-lo de manera fàcil i còmoda en casa. Vegem-ho!

  1. Primer, hidratem 5 fulles de gelatina en un recipient i 1 fulla en un altre. Les primeres 5 fulles les utilitzarem amb el formatge en crema; l’altra, per a la cobertura de llima. En els dos casos seguirem el mateix procés: les posem en aigua freda durant uns 10 minuts.
  2. Folrem el motle amb paper de forn encerat, tant la base com els costats, per a evitar que el pastís de llima es quede apegat en la superfície.
  3. Piquem 150 g de galletes. Per a triturar-les, podem utilitzar una picadora o, si no tenim cap aparell semblant, podem recórrer a un truc molt senzill: fiquem les galletes en una bossa i els passem un corró per damunt.
  4. Quan tinguem les galletes triturades, les mesclem amb 75 g de mantega a temperatura ambient. Si hem usat una picadora, hi afegim la mantega directament damunt quan tinguem les galletes picades.
  5. A continuació, repartim la mescla per la vora del motle i ampliem la base perquè quede ben premsada. Podem utilitzar el cul d’un got per a ajudar-nos. Mentre preparem la resta de la recepta, deixem el motle en la nevera.
  6. Aboquem 400 g de nata per a muntar en un cassó juntament amb 75 g de sucre. Ho mesclem bé i, quan alce el bull, ho remenem amb unes varetes durant 3 minuts a foc fort. Després, ho retirem del foc, hi afegim les 5 fulles de gelatina (que haurem escorregut prèviament) i ho mesclem tot bé perquè quede integrat. Deixem que repose uns 15 minuts perquè perda un poc de calor.
  7. Posem 400 g de formatge en crema en un bol i afegim ací la mescla de nata i gelatina. Ho mesclem tot i ho batem amb les varetes perquè quede ben homogeni.
  8. Després, hi afegim 100 ml de suc de llima i ho batem tot fins que estiga ben mesclat.
  9. Traiem el motle amb les galetes de la nevera i hi aboquem la mescla dins. Després, deixem que repose en la nevera unes 2 hores fins que quede quallat.
  10. Ara passem a la cobertura del pastís. Per a fer-la, calfem 15 ml d’aigua en un cassó juntament amb 30 g de sucre i 60 ml de suc de llima. Ho remenem tot bé i, quan alce el bull, abaixem el foc, escorrem la fulla de gelatina restant que havíem preparat i ho mesclem tot. A continuació, ho retirem del foc i deixem que es refrede 5 minuts.
  11. Traiem el pastís de la nevera i li aboquem la cobertura per damunt. Perquè quede uniforme i no es formen solcs ens ajudem d’una espàtula. També podem sacsar lleugerament el pastís perquè la cobertura en cobrisca tota la superfície.
  12. Repartim la ratlladura d’1 llima per damunt del pastís.
  13. El tornem a deixar en la nevera durant 2 hores fins que la cobertura també qualle.
  14. Quan passe eixe temps, traiem el pastís de la nevera i el desmotlem. Només haurem de col·locar-lo sobre un plat o safata i… fet! Ja tenim preparat el deliciós pastís de llima casolà.