Plats preparats de Nadal que t’estalvien temps

Estalvia temps en els preparatius de la taula de Nadal amb estes idees de plats preparats i... disfruta de la família!

saber comprar

Compartix


El fet de triar menjar preparat per a Nadal permet a moltes famílies disfrutar del plaer d’assaborir la tradició sense l’estrés de la preparació i la cuina que suposa per a moltes persones. A més, també és una opció excel·lent per als que no tenen moltes habilitats culinàries o bé tenen limitacions de temps.

La verdadera essència del Nadal es troba en la companyia de les persones que estimem i en el fet de compartir moments significatius junts. Per què no aprofitem més el temps amb ells i reduïm els preparatius, si no ens agraden o no disposem del temps necessari?

Avantatges dels plats preparats

  • Rapidesa: pots disfrutar de tot un homenatge sense passar-te hores i hores en la cuina. En molts casos, estos productes només s’han de calfar uns minuts al forn, passar-los ràpidament per la fregidora o, simplement, n’hi ha prou de repartir-los en plats o de col·locar-los sobre una llesca de pa per a servir-los i disfrutar-los. Pots preparar un bon menú de Nadal en poc més de 30 minuts.
  • Qualitat: estos plats preparats, elaborats amb ingredients frescos i locals, oferixen una experiència gastronòmica memorable i autèntica. El sabor de la casa amb receptes clàssiques que s’han transmés de generació en generació.
  • Varietat: cada dia sorgixen noves maneres d’alimentar-nos i, últimament, s’han estés molt els plats preparats o de preparació molt fàcil. Els aliments que només necessiten una font de calor per a consumir-los es coneixen com a quarta gamma, i els que es poden consumir directament, quinta gamma. Podem trobar tota classe d’opcions, com ara entrants, postres, cremes, sopes, carns, peixos i guarnicions, per a configurar un menú de Nadal complet, saborós i variat i, a més, sense complicacions.



Idees de plats precuinats de Nadal

  • Entrants amb gràcia: foie-gras, pastís de peix, llagostins cuits, anxoves, llandes, ous de peix, sardines fumades… Hi ha una bona quantitat d’entrants saborosos ideals per a obrir un menú de Nadal que ja es distribuïxen a punt per a menjar-los o que només necessiten un bon pa, una goteta d’oli i un poc de tomaca per a disfrutar-los.
  • Principals, de clàssics a sorprenents: porquet, rellomello, corder de llet, costellam, cuixa de corder, titeta farcida, confit d’ànec o, per exemple, unes croquetes casolanes. Estes són algunes idees clàssiques per al plat principal. Productes que, en la major part dels casos, només necessiten uns minuts al forn abans de servir-los. En molts casos, es tracta de receptes especials amb tot el sabor del Nadal que es poden trobar en els supermercats únicament durant les setmanes prèvies a la festa.
  • Guarnicions delicioses: triar un bon acompanyament per al plat principal i oferir-ne diferents varietats segons els comensals pot marcar la diferència d’una trobada de Nadal. En este cas, també tenim moltes opcions preparades o semipreparades per a oferir sabor i varietat sense complicar-nos massa: puré de creïlles, ceba caramel·litzada, compota de poma, cuscús amb panses, adobats… són només alguns exemples de guarnició. Però també podem optar per les clàssiques creïlles al forn i afegir-los el nostre toc amb unes espècies.
  • El poder de les salses: igual que passa amb les guarnicions, la salsa és un dels secrets que millor guarden els xefs. Pesto, curri, romesco, mostassa extra, crema de formatge, salsa de bolets, chutney de mango, maionesa japonesa… i totes les edicions gurmet que puguem imaginar ens oferixen múltiples combinacions per a condimentar els plats i convertir-los en irresistibles per a mullar-los amb pa.
  • Barra lliure de postres: des del tradicional tronc de Nadal fins als pastissos i les galletes decorades amb motius festius, els dolços preparats són el final perfecte del menú en este ambient de felicitat i alegria. Els deliciosos panettones, que ja s’han tornat clàssics d’esta festa, també poden ser una bona opció per a tancar els menús de Nadal, bé en les versions més especials o bé personalitzats; per exemple, passats per la planxa i acompanyats amb una bola de gelat, o bé personalitzats en casa amb xocolate, caramel o fruita, fresca o torrada.