Pobles blancs 

VIATJAR AMB GUST

Compartix

Les cases emblanquinades, que mantenen la temperatura fins i tot amb el sol fent de les seues, són el distintiu dels pobles blancs d’Andalusia. La ruta inclou 19 poblacions a les províncies de Cadis i Màlaga, 5 de les quals són les més populars.

Arcos de la Frontera

Porta d’entrada als pobles blancs amb bonics carrerons i miradors sorprenents. La millor vista: des del restaurant del Parador Nacional. 

Grazalema

Poble pintoresc enclavat en la serra que porta el seu nom. Té un clima molt particular, amb l’índex de pluges més alt de la península... Curiós! La seua joia és l’església barroca de Nostra Senyora de l’Aurora.

Olvera

Visita “obligada” al castell àrab i la parròquia de Nostra Senyora de l’Encarnació (amb nom de parròquia però mida de Catedral).

És recomanable un bon calcer per a pujar la Calle Llana. La costera és empinada, però els balcons adornats de flors i les vistes la fan molt suportable. 

Setenil de las Bodegas

De postal. Travessat pel riu Guadalporcún i “coronat” per l’imponent castell, està construït en diferents altures sobre coves. 

Zahara de la Sierra

En ple Parc Natural i banyada per les aigües turquesa del seu embassament. Imprescindible contemplar el capvespre des de la Torre de l’Homenatge.  

Gastronomia dolça

Encara que a la zona són molt típics els potatges i els guisats de cérvol, de perdiu o de conill, mereixen un esment especial les postres tradicionals. Les rosques d’ou, les coques d’oli, el piñonate o el codonyat tanquen de la millor manera possible qualsevol menú.