Prepara la fusta de pernil perfecta
A l’hora de preparar una bona fusta de pernil, cal tindre en compte els consells següents:
Compartix
EL TALL
- Demana en la nostra xarcuteria que facen les tallades fines. Com menys es toque el pernil, més bé conservarà l’aroma i el sabor.
- Si entremesclem en la fusta tallades de zones diferents aconseguirem més matisos.
- Per a calcular la quantitat, ens guiem per esta fórmula: una ració de pernil sol ser d’uns 80 o 100 grams.
LA TEMPERATURA
- El pernil no s’ha de servir mai fred, sempre ha d’estar a temperatura ambient.
- Si volem de veritat que el pernil ens aporte tot el seu sabor, en comptes de col·locar-lo en un plat o safata freda, el podem posar en un plat temperat; així, el pernil mantindrà tot el gust.
- L’acompanyament número u de la tallada de pernil ibèric perfecte son les puntes de pa. Es tracta d’una combinació exquisida per la seua convergència entre la suavitat de les tallades i el toc cruixent de les puntes en si. Això sí, sempre sense adobaments.
- És moment de tastar el pernil ibèric amb el pa de vidre. Este tipus de pa té una corfa molt prima però molt cruixent. La seua molla està plena d’alvèols d’aire, per això és lleugeríssima. Eixa suavitat, amb els subtils tocs cruixents d’este tipus de pa, combina a la perfecció amb el pernil ibèric.